Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 24 september

BERGEN OP ZOOM, 24 september 2007

Drie bestuurders raken rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole Roosendaal

ROOSENDAAL: Bij een snelheidscontrole op de Antwerpseweg in Roosendaal zijn zondag drie automobilisten hun rijbewijs kwijtgeraakt. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur in verband met de verkeersveiligheid en milieuaspecten. Het drietal ging fors harder, want ze reden (gecorrigeerd) 120, 128 en 137 km/uur. Daarmee kwamen ze boven de grens van 50 km/uur te hard, waarna het rijbewijs wordt ingevorderd. Een van de drie bestuurders bleek bovendien te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies 615 ug/l. Normaal gesproken wordt bij dronken rijders boven de 570 ug/l het rijbewijs ingevorderd, maar in dit geval was de bestuurder het papiertje al kwijtgeraakt vanwege de forse snelheidsovertreding.

In totaal werden 37 bestuurders op de bon geslingerd voor snelheidsovertredingen. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor te weinig lichtdoorlaatbaarheid van de ruiten van de auto (2x), niet dragen van autogordel (5x) en rijden zonder geldig rijbewijs (2x). De controle met de lasergun werd uitgevoerd door agenten van de vrijwillige politie van het district Bergen op Zoom, in samenwerking met het regionale Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en west Brabant.

Drie automobilisten aangehouden met te veel drank op

ROOSENDAAL: Bij een alcoholcontrole nabij sportkantines zijn zondagmiddag rondom De Stok drie automobilisten aangehouden, omdat zij met te veel drank op achter het stuur waren gestapt. Het gaat om een 48-jarige Roosendaalse (235 ug/l), een 47-jarige inwoner van Oudenbosch (355 ug/l) en een 45-jarige automobiliste uit Roosendaal (260 ug/l). Alle drie zijn ze na verhoor heengezonden met een rijverbod en een proces-verbaal.

Twee aanhoudingen na huiselijk geweld in Oudenbosch en Wouwse Plantage

OUDENBOSCH: De politie heeft zondagavond rond 20.15 uur een 41-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden in zijn woning. Dat gebeurde, nadat er een melding binnenkwam dat de vrouw van de verdachte door hem is mishandeld. Bij de woning aangekomen bleek het slachtoffer een wond achter het oor te hebben; ze gaf aan door haar man gestoken en geslagen te zijn. Ook zou hij haar bedreigd hebben. Ook de dochter van het paar zou mishandeld en bedreigd zijn. De man is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De wond van het slachtoffer moest gehecht worden.

WOUWSE PLANTAGE: Een 45-jarige man uit Wouwse Plantage is zondagavond rond 20.30 uur aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn vrouw. Hij zou zijn vrouw eerder op de dag bij de keel gegrepen hebben. Het echtpaar ligt in een scheiding. Toen agenten in de woning waren om het relaas van de vrouw aan te horen, kwam de echtgenoot net in zijn auto aanzetten. Hij bleek stevig onder invloed van alcohol; hij blies 835 ug/l. De man verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding. Hij is in verzekering gesteld. Maandag heeft de dochter van het paar ook aangifte gedaan van bedreiging door haar vader.

Automobilist uit Putte rijdt met ontzegging

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmorgen rond 09.40 uur bij een controle op de Borchwerf een 31-jarige automobilist uit Putte aangehouden. De man zat achter het stuur, maar heeft een rijontzegging tot december wegens rijden onder invloed. Na verhoor is de Puttenaar met een proces-verbaal heengezonden. Hij zal zich in een later stadium voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn actie.

Auteur: Andre van den Hul