GroenLinks Rotterdam

GroenLinks wil groene oases in de stad

Rotterdam, 24 september 2007

GroenLinks wil de 'groene oase' die tijdens het klimaatfestival vorige week de Coolsingel sierde, volgend jaar terug laten keren. En dan permanent. Ook wil de partij op andere plekken in het centrum groene oases creëren. Raadslid Arno Bonte doet dat voorstel in het kader van de plannen voor het Groenjaar 2008.

"Een stukje gras, wat struiken en een theehuisje blijken heel wat sfeer toe te kunnen voegen", zegt Bonte over de groene oase die vorige week tijdelijk voor het oude postkantoor op de Coolsingel was aangelegd. "Met relatief weinig middelen maak je zo een stenige omgeving opeens heel gezellig."

GroenLinks wil ook op andere plekken in het centrum groene oases aanleggen. Bijvoorbeeld op het Grote Kerkplein voor de Laurenskerk en op het Willemsplein bij de Erasmusbrug. Een permanente groene oase vergt meer ingrepen dan een tijdelijke. In plaats van gras op houten vlonders moeten de straatstenen verwijderd worden voor het neerleggen van grasmatten. Bonte schat de kosten op vijfduizend euro per oase. "Maar daar krijg je dan wel een gezellige stad voor terug."



GroenLinks Rotterdam