InfoReports Business Intelligence ontwikkelt datawarehouse voor Cordaan

Hoevelaken, 24 september 2007 - Zorginstelling Cordaan uit Amsterdam heeft InfoReports Business Intelligence B.V. gekozen als partner voor de ontwikkeling van haar datawarehouse. Cordaan heeft deze keuze gemaakt na vergelijking van verschillende leveranciers en beschikbare Business Intelligence oplossingen.

InfoReports is specialist op het gebied van Business Intelligence voor de zorg en kan als kleine aanbieder snel en flexibel reageren op informatievragen uit de zorgmarkt. Het bedrijf heeft een duidelijke keuze gemaakt om met de Business Intelligence tools van Microsoft te werken en heeft een grote hoeveelheid kennis opgebouwd. Hierdoor kan InfoReports snel en vakkundig oplossingen bouwen.

Cordaan is in 2005 van start gegaan als een fusieorganisatie. In 2006 hebben veel werkzaamheden dan ook in het teken van de vorming van de nieuwe organisatie gestaan. In 2005 zijn de bedrijfsondersteunende onderdelen samengevoegd, terwijl de vorming van nieuwe resultaatverantwoordelijke eenheden in 2006 centraal heeft gestaan.

Bij de fusie is besloten om na de integratie van de bedrijfsondersteunende onderdelen - Zorg & HRM, Financiën & ICT en Huisvesting & Facilitaire Zaken - in 2006 ook een nieuwe regiostructuur in te voeren. De nieuwe regiostructuur heeft op 1 juli 2006 haar beslag gekregen. Het aanbod op het gebied van verzorging & verpleging en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is in zeven regio's ondergebracht. Voor elke regio is een regiodirecteur benoemd en is een regionaal managementteam samengesteld. De regiovorming is in formele zin afgerond, maar de afronding zal in 2007 nog veel aandacht vragen. Onderdeel van dit proces is de ontwikkeling van een datawarehouse (het Cordaan Management Informatie Systeem) waarmee in de informatiebehoefte van deze nieuwe organisatie wordt voorzien.

Cordaan maakt gebruik van de kant-en-klare informatiemodellen die InfoReports beschikbaar had voor rapportages op het gebied van personeel en financiën. Hiermee konden in twee maanden tijd de gevraagde rapportages worden gerealiseerd.

De komende maanden werken InfoReports en Cordaan aan het opzetten van een datawarehouse. De basis van het datawarehouse is Microsoft SQL Server 2005, waarbij de verschillende BI-componenten van SQL Server 2005 ten volle ingezet zullen worden.

Met Integration Services als ETL-tool ('extract, transform, load') zal de ontsluiting van diverse bronsystemen plaatsvinden, zoals Navision (financiële informatie), Beaufort (personele informatie), Plancare en Gino (productie informatie). Met Analysis Services zullen kubussen (multidimensionale gegevensstructuren) worden gebouwd, en Reporting Services zal worden ingezet om de gewenste overzichten te genereren.

"In de afgelopen maanden is door InfoReports aangetoond dat het mogelijk is om in zeer korte tijd de door onze gebruikers gewenste en benodigde informatie gestructureerd te verzamelen en via de intranet portal van Reporting Services te presenteren", zegt Hans van Dijk, adjunct-directeur ICT van Cordaan. "In de eerste fase van het datawarehouse project is met name gewerkt aan overzichten op het gebied van financiën en personeel. Daarna zullen we met InfoReports werken aan de uitbreiding van deze eerste overzichten en vervolgens aan het beschikbaar stellen van informatie op het gebied van productie en capaciteit."

Cordaan
Cordaan (www.cordaan.nl) is een zorginstelling met vestigingen in Amsterdam, Diemen, Huizen, Maartensdijk en Haarlem. Vanaf 2008 is er ook een vestiging in Nieuw-Vennep. Tot de doelgroep van Cordaan behoren met name mensen die kortere of langere tijd verpleging, verzorging, begeleiding en/of ondersteuning nodig hebben. Denk hierbij aan ouderen, mensen met een (verstandelijke) beperking, mensen die herstellen na een ziekenhuisopname en mensen met een psychiatrisch probleem. Voor meer informatie, zie www.cordaan.nl.

InfoReports Business Intelligence B.V.
InfoReports Business Intelligence B.V., opgericht in 2005 en gevestigd in Hoevelaken, levert maatwerkoplossingen op het gebied van Business Intelligence voor de zorgsector. Bij InfoReports wordt Business Intelligence in een breed perspectief geplaatst. Naast datawarehousing en datamining richt zij zich op het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en beheren van geautomatiseerde management­informatiesystemen die perfect aansluiten op de dagelijkse praktijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde Microsoft technologieën. Voor meer informatie, zie www.inforeports.nl.