Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 24 september

BREDA, 24 september 2007

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft zondagmiddag kort voor 17.00 uur een 47-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan de Nieuwstraat stopte de man een verpakking vlees onder zijn jas en wilde daarmee naar buiten lopen. Het personeel had de Bredanaar echter door. Op het bureau bleek dat hij nog een vonnis van vier dagen cel had openstaan.

Automobilisten onder invloed aangehouden

ETTEN-LEUR: Een 34-jarige automobilist uit Etten-Leur is zondagavond kort voor 23.00 uur aangehouden op de Liesbosweg wegens rijden onder invloed van drugs. De man werd langs de kant gezet, omdat zijn rijgedrag opviel. Bij een controle viel het op dat de man een zenuwachtige indruk maakte en zijn pupillen verwijd waren. Hij gaf vervolgens zelf toe harddrugs gebruikt te hebben. Daarop werd hij aangehouden; een arts heeft een bloedproef afgenomen. De man bleek bij controle op het bureau zonder geldig rijbewijs te rijden; vanwege drugsgebruik was dat rijbewijs ingevorderd. De man is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

BREDA: Kort na 00.00 uur maandagmorgen is op de Meerten Verhoffstraat een 52-jarige Pool aangehouden. Hij werd in het centrum van Breda al enige tijd in de gaten gehouden door agenten die achter de man reden. De automobilist gebruikte de hele weg en sorteerde verkeerd voor. De man blies een A, waarna op het bureau een ademanalyse is afgenomen. (hoeveelheid ug/l is onbekend). Bovendien bleek dat het rijbewijs van de Pool al is ingevorderd vanwege rijden onder invloed van alcohol. De man is na verhoor in vrijheid gesteld; hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Inwoner Etten-Leur aangehouden na naaktloperij

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagavond kort voor 24.00 uur een 41-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden wegens openbare schennis. Agenten reageerden op een melding dat er een volledig naakte man rondliep nabij een weiland aan de Streek.

Na een korte zoektocht zagen zij de man die verklaarde wel vaker naakt buiten te lopen. Hij is ingesloten op het bureau. Na verhoor werd de man met een proces-verbaal heengezonden.

Bredanaar vernielt ruit op NS-station in Breda

BREDA: Een 33-jarige Bredanaar is maandagmorgen kort voor 01.30 uur aangehouden op het Stationsplein. De man wordt ervan verdacht een ruit van een bloemstalletje te hebben vernield. Een getuige kon de politie telefonisch een goed signalement geven van de man en toen agenten bij het NS-station kwamen, zagen ze de bedoelde man lopen. De man is op het bureau in verzekering gesteld. Hij staat vermeld op een lijst met actieve veelplegers. Agenten werden bij het station door NS-beveiligers aangesproken die stelden dat de man nog meer vernielingen zou hebben aangericht. Dat wordt nog verder uitgezocht.

Twee automobilisten raken rijbewijs kwijt bij alcoholcontrole

BREDA: Bij een alcoholcontrole op de Bouvignelaan zijn zondagmiddag twee automobilisten hun rijbewijs kwijtgeraakt. Zij scoorden 600 en 660 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l is. Bij 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Vijf andere bestuurders bliezen waarden tussen 220 en 420 ug/l. Zij zijn met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden. Twee andere zogeheten beginnend bestuurders bliezen 200 en 215 ug/l, maar voor hen geldt een limiet van 88 ug/l in plaats van 220 ug/l. Ook zij kregen een proces-verbaal. Van de aangehouden bestuurders bleken er drie afkomstig te zijn vanuit een sportkantine.

Winkeldief alsnog aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag kort voor 14.00 uur een 25-jarige Bredanaar aangehouden bij een elektronicazaak aan de Kruisvoort. De bedrijfsleider zag de man in de winkel lopen en hij herkende hem als de verdachte die enkele dagen eerder een autoradio zou hebben gestolen. Op camerabeelden was dat te zien. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul