Gemeente Alkemade


Onderzoek naar leefbaarheid Oud Ade goed ontvangen 24-09-2007

In het dorpshuis van Oud Ade spraken Wethouder van Velzen en directeur Hensen van de woningbouwvereniging over het belang van het onderzoek. De bewoners die aanwezig waren bij de bijeenkomst in het Dorpshuis waren positief gestemd over het onderzoek. De wethouder benadrukte dat Oud Ade, mooi als het is, mooi moet blijven en dat de gemeente daar graag aan wil werken. Ook benadrukte hij dat dit alleen kan met hulp van de bewoners van Oud Ade. Hij riep dan ook iedereen op om mee te doen aan het onderzoek. Volgens de heer Hensen is het belangrijk dat door het onderzoek duidelijk wordt waar bewoners van Oud Ade nu en in de toekomst behoefte aan hebben, met name op het gebied van woningbouw, maar ook woonomgeving. Ook hij hoopte dat iedereen uit Oud Ade zijn of haar mening liet blijken in het onderzoek.

Meer enquêtes gewenst
De enquêtes zijn inmiddels door heel Oud Ade verspreid. Ieder huishouden heeft één enquête gekregen. Tijdens de startbijeenkomst gaven een paar bewoners aan dat ze graag meerdere enquêtes wilde hebben omdat niet alle leden van het gezin dezelfde mening hebben over de onderwerpen in de enquête. Daarom zijn extra enquêtes te verkrijgen bij Uw Klein Warenhuis en het dorpshuis.

Vervolg traject
De enquêtes zijn onderdeel van een onderzoek dat uit meerdere onderdelen bestaat. Naast de enquêtes gaan er ook bewoners op pad om foto's te maken in Oud Ade. Aan de hand van de foto's zal er in verschillende huiskamerbijeenkomsten worden gesproken over de thema's woningbouw, recreatie, voorzieningen en sociale betrokkenheid.

Geef u op!
Voor de huiskamerbijeenkomsten kunt u zich opgeven als u interesse heeft. Het aantal mensen dat mee kan doen is beperkt. Dus geef u snel op. Als u zich opgeeft, moet u op de betreffende data beschikbaar zijn. Ook moet u affiniteit te hebben voor het thema waar u voor kiest.

De huiskamerbijeenkomsten worden georganiseerd op de volgende data:
* 30 oktober 2007: woningbouw (mogelijkheden tot wooncarrière, instroom, doorstroom vergrijzing, jongeren)
* 6 november 2007: recreatie (uitbreiden of niet)
* 12 november 2007: voorzieningen (winkel, openbaar vervoer, openbare omgeving, café, zorg- en gemaksdiensten aan huis)
* 15 november 2007: sociale betrokkenheid (nu en in de toekomst)

Heeft u interesse geef u dan op bij Marjolein van Raak. Dit kan via de email: m.vanraak@stade.nl Vermeld duidelijk uw naam, adresgegevens en telefoonnummer. U kunt zich ook telefonisch aanmelden, tel. (030) 23 61 802.