Persberichten 24/09 middag

Regio, 24-09-2007

Leiden Aanhouding verdachte van brandstichting De politie heeft zondag 23 september een 19 jarige jongeman uit Leiden aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen gerezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan brandstichting. Rond 04.30 uur kreeg de politie melding dat een kledingcontainer aan de Dobbedreef nabij station De Vink in de brand stond. Eenmaal daar bleek er aan de Joke Smitsstraat ook een afgemeerde boot in de brand te staan. De zes meter lange motorboot van een 32 jarige man uit Leiden is vermoedelijk in de brand gestoken. Een getuige wist te melden dat er drie jongens waren gezien. Aan de hand van het signalement wist de politie even later de Leidenaar op te pakken. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Alphen aan den Rijn Automobiliste verliest macht over het stuur De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding waarbij een scooter en een auto betrokken waren. De scooterbestuurster, een 16 jarige vrouw uit Zevenhoven, reed over de Westkanaalweg in de richting van de Burgemeester Bruins Slotsingel. Achter de scooterbestuursters reed een 23 jarige automobiliste uit Uithoorn. De automobiliste verloor door nog onbekende reden de macht over het stuur en raakte tegen de vangrail van de weg aan. Vervolgens raakte de automobilist de scooterbestuurster waardoor de scooterbestuurster ten val kwam. De scooter gleed in de nabijgelegen sloot, de bestuurster kwam in de berm terecht. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De verkeersdienst is ter plaatse geweest om onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeval.

Reeuwijk Getuigen gezocht van mishandeling De politie heeft aangifte opgenomen van de mishandeling van een 14 jarige Reeuwijkse. Het meisje fietste op maandag 17 september, rond 16.45 uur, het voetgangersbruggetje van de Nieuwdorperweg met de Van Staverenstraat over toen zij van achteren werd vastgepakt. Een bekende van haar, een vrouw van middelbare leeftijd, trok haar van haar fiets af en sloeg haar. Het meisje kon zich losrukken en fietste weg. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die de vrouw heeft gezien of de mishandeling heeft gezien contact op te nemen met de politie van Bodegraven via 0900-8844.

Krimpenerwaard Snelheidscontroles De politie heeft het afgelopen weekend ter verbetering van de verkeersveiligheid een aantal snelheidscontroles gehouden. De politie noteerde 73 overtredingen. In Gouderak werd op zaterdag 22 september van 20.35 tot 21.55 uur op het Middelblok gecontroleerd. 34 automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/h. In Bergambacht werd op zaterdag 22 september van 16.40 tot 18.00 uur gecontroleerd op de Tussenlanen. Hier hielden 6 automobilisten zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/h. Hier was de hoogst gemeten snelheid 81 km/h. Zondag 23 september werd van 10.05 tot 11.05 gecontroleerd op de Lekdijk West. 13 automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/h. De hoogste snelheid lag hier op 89 km/h. Diezelfde dag maar dan van 11.25 tot 12.20 uur werd gemeten op de Lekdijk Oost. 20 automobilisten reden harder dan de maximumsnelheid van 60 km/h. Hier lag de hoogste snelheid op 100 km/h. De politie zal blijven controleren.

Stolwijk Overbeladen tractor De politie heeft donderdag 20 september rond 16.00 uur op de Opweg opgetreden tegen een overbeladen landbouwtractor met aanhangwagen. De politie stelde vast dat de combinatie meer dan de op die weg toegelaten tonnage woog. De weg laat tot 15 ton toe. Bij het wegen van de combinatie werd meer dan 20 ton vastgesteld. Dat was iets meer dan 33% teveel. De aanhangwagen was geladen met grond dat werd vervoerd van Bergambacht naar Stolwijk en de bestemming had het afdekken van slootdempingen. De tractor werd bestuurd door een 25 jarige man uit Gouda. De politie maakt proces-verbaal op en heeft lading laten afnemen.

Schoonhoven Verkeerscontrole De politie heeft op vrijdag 21 september van 07.40 tot 09.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de G.J. van Heuven Goedhartweg. Dit leverde een aantal overtredingen op. Dertien bestuurders droegen geen veiligheidsgordel, één reed zonder geldig rijbewijs en één belde niet handsfree. De overtreders hebben een bekeuring gekregen

--- einde berichten ---