Politie vordert acht rijbewijzen in bij alcoholcontroles

BOB

Hollands Midden, 24-09-2007 o De politie heeft het afgelopen weekend acht rijbewijzen ingevorderd. De bestuurders werden bij controles betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l. en boven de invorderingsgrond. Dit ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurder hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Sassenheim werd zaterdag 22 september rond 00.45 uur op de Van Pallandtlaan een 22 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Als beginnend bestuurder kwam hij met zijn ademanalyse uit op 610 ug/l.

In Katwijk werd maandag 24 september rond 02.50 uur op de Kerklaan een 58 jarige automobilist uit Katwijk aangehouden. Zijn ademanalyse liet uiteindelijk een uitslag zien van 620 ug/l.

In Oegstgeest werd vrijdag 21 september rond 22.50 uur op de Rijnzichtweg een 27 jarige automobilist uit Rotterdam aan de kant gezet. Hij negeerde een rood verkeerslicht en reed 110 km/h. op een weg waar 50 km/h. het maximum is. Bij de controle die volgde werd drankgebruik vastgesteld en volgde de ademanalyse. Hij kwam daarbij tot 335 ug/l. De combinatie van ernstige verkeersovertredingen met drank deed de agenten besluiten het rijbewijs in te nemen.

In Leiden werden zondag 23 september twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Rond 03.20 uur ging het om een 41 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd op de Lammenschansweg gecontroleerd. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 770 ug/l. Om 03.50 uur ging het om een 24 jarige automobilist uit Leiden die op de Baatstraat werd gecontroleerd. Hij kwam tot 610 ug/l.

In Roelofarendsveen werd zondag 23 september rond 00.45 uur op de Alkemadelaan een 26 jarige automobiliste uit Hoofddorp aangehouden. Als beginnend bestuurster kwam zij tot 365 ug/l.

In Boskoop werd zaterdag 22 september rond 01.20 uur op de Voorofscheweg een 20 jarige automobilist uit Ter Aar gecontroleerd. Hij had te veel gedronken, werd aangehouden en werkte mee aan zijn ademanalyse. De uitslag hiervan was 605 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel was vrijdag 21 september rond 17.20 uur een 47 jarige man uit Ridderkerk met zijn auto tegen een op een verkeersheuvel staande verkeerspaal gereden. Dit gebeurde bij de rotonde aan de Schielandweg. Mensen die hiervan getuige waren en de man zagen weglopen, grepen in door hem vast te houden in afwachting van de gewaarschuwde politie. De politie stelde drankgebruik vast en hield hem aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 995 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 26 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l. (0.88 ug/l. beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l. (350 ug/l. voor beginnend bestuurder.) Het ging hier om de plaatsen Noordwijk, Katwijk (2x), Rijnsburg, Warmond, Leiden (4x), Voorschoten (3x), Zoeterwoude, Roelofarendsveen, Oude Wetering (3x), Alphen aan den Rijn (2x), Boskoop (2x), Waddinxveen (2x), Zevenhuizen, Reeuwijk en Krimpen aan de Lek.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.