Gemeente Brunssum

Bomen op de Promenade

In de tweede helft van oktober 2007 zal de gemeente Brunssum zes bomen planten in de Promenade. Het plaatsen van de bomen maakt onderdeel uit van een actie om de uitstraling van de Promenade, het belangrijkste winkelgebied van Brunssum, te verbeteren.

bomen in kerkstraat

De gemeente Brunssum en de ondernemers aan de Promenade hebben een aantal jaren geleden vastgesteld dat de straatinrichting van de Promenade te kaal is en te weinig uitnodigt tot een langer verblijf. Door het plaatsen van straatmeubilair en groenvoorzieningen moet de Promenade een gezelliger uitstraling krijgen.

De gemeente gaat nu op drie plaatsen, verspreid over de Promenade, zes bomen plaatsen, twee op elke locatie. Het gaat om eiken (met een stamhoogte van minimaal twee meter) die ook in de winter groen blijven. Bij de bomen worden de zitbankjes herplaatst die het Wijkteam Centrum destijds aan het centrum heeft geschonken. Verder zullen enkele prullenbakken worden verplaatst naar de bomengroepen. De bomen komen te staan ter hoogte van de huisnummers 6 en 306 en nabij de Wilhelminastraat.


---