Ingezonden persbericht


Unisys helpt bij realisatie van SuperGold Card in Nieuw-Zeeland

Schiphol-Rijk, 24 september 2007 - Ouderen en veteranen in Nieuw-Zeeland kunnen nu via hun nieuwe SuperGold Card profiteren van allerlei kortingen bij bedrijven en bovendien gemakkelijk toegang krijgen tot uitkeringen die hen worden verstrekt door centrale en lokale overheden.

De SuperGold Card is vervaardigd door Unisys, het bedrijf dat door het Ministry of Social Development van Nieuw-Zeeland is geselecteerd om de SuperGold Card te produceren en op de markt te brengen.

Er zijn momenteel al meer dan een half miljoen SuperGold Cards gratis verzonden naar alle inwoners van Nieuw-Zeeland die 65 jaar of ouder zijn, en naar inwoners die jonger zijn dan 65, maar een basispensioen, een uitkering voor niet-pensioengerechtigde echtgenoten of een veteranenpensioen ontvangen.

De systemen achter de SuperGold Card zijn erop gericht de beveiliging van de identiteit en de gegevens van de gebruikers te waarborgen en verzekeren de uitkerende instanties en leveranciers dat de gebruikers zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

"Wij van Unisys kennen de problemen en complicaties rondom de introductie van identiteits- en uitkeringssystemen. We konden de overheid helpen om ervoor te zorgen dat steun wordt verleend aan diegenen die deze steun het meest nodig hebben", zegt Brett Hodgson, Managing Director, Unisys New Zealand. "Unisys heeft veel expertise bij het leveren van identiteitsbeheerssystemen aan overheden over de hele wereld, van rijbewijzen en identiteitskaarten, grenscontrole en douanekantoren, tot haven- en luchthavenbeveiliging. In het geval van de SuperGold Card gaat het om het leveren van flexibele, schaalbare legitimatiebewijzen voor uitkeringen die het Ministry of Social Development helpen zijn sociale doelstellingen te bereiken bij het verlenen van zorg en services en het verstrekken van kortingen aan de oudere inwoners en veteranen van Nieuw-Zeeland".

Unisys werkte nauw samen met Eyede New Zealand bij de productie van de kaart en met de New Zealand Automobile Association (AA) bij het optionele fotokaartaspect op de nieuwe SuperGold Card.

Unisys is ook verantwoordelijk voor de productie en ondersteunende services voor de ongeveer 600.000 Community Services Cards die elk jaar worden verstrekt door het Ministry of Social Development.

Unisys heeft oplossingen voor identiteitsbeheer en biometrische oplossingen geïmplementeerd voor overheidsinstanties over de hele wereld. Recente voorbeelden zijn onder andere het MyKad-project (een voor meerdere doeleinden geschikte id-smartcard) voor het National Registration Department in Maleisië, een project voor het Australian Department of Immigration and Citizenship als onderdeel van het Border Control-programma van Australië, een praktijkonderzoek naar biometrie voor Citizen and Immigration Canada (CIC), het U.S. Registered Traveller-programma voor de USA Transportation Security Agency en het HANIS-project (Home Affairs National Identification System) voor het Department of Homeland Affairs in Zuid Afrika.

Unisys over veiligheid

Organisaties en overheden worden tegenwoordig geconfronteerd met potentiële bedreigingen van de veiligheid die tien jaar gelezen nog niet bestonden, of die toen, als ze al wel bestonden, nog niet voor mogelijk werden gehouden. De problemen en mogelijke oplossingen zijn complex. De manier waarop Unisys beveiliging benadert verschilt in zoverre van die van onze concurrenten dat wij rekening houden met een uitgebreidere reeks politieke en economische krachten en met de consument. Onze benadering is niet alleen gebaseerd op 'bits en bytes', maar omvat een meerdimensionaal 'ecosysteem' voor beveiliging, waarin rekening wordt gehouden met vele nauw met elkaar verbonden belangen en waarin de meest effectieve oplossingen worden gevormd door samenwerking tussen de diverse belanghebbenden: het bedrijfsleven, de overheid en de consument.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.