Fannie Mae overweegt transactie met preferente aandelen; het bedrijf verstrekt beleggers informatie over de waarde van het kapitaal zoals ingediend bij de OFHEO voor het tweede kwartaal

24/09/2007 17:03



PR Newswire



WASHINGTON, September 24 /PRNewswire/ --
Fannie Mae (NYSE: FNM) gaf vandaag informatie over de geschatte waarde van het kapitaal zoals ingediend bij de Office of Federal Housing Enterprise Oversight (OFHEO, toezichthouder voor Fannie Mae). De informatie wordt verstrekt in afwachting van de beoordeling door de OFHEO, omdat Fannie Mae voor deze week een transactie met preferente aandelen overweegt. Conform de Federal Housing Enterprises Financial Safety and Soundness Act van 1992 dient de directeur van de OFHEO ten minste elk kwartaal de kapitaalbasis van Fannie Mae te bepalen en te beoordelen en van de resultaten verslag uit te brengen bij het Amerikaanse Congres. Deze bepaling wordt verwacht voor binnenkort.

De informatie ingediend bij de OFHEO wijst erop dat het kernkapitaal van Fannie Mae per 30 juni 2007 US$ 42,375 miljard bedroeg, US$ 2,959 miljard meer dan het minimumkapitaal vooropgesteld door de OFHEO van US$ 39,416 miljard en US$ 12,055 miljard meer dan het wettelijk vereiste minimumkapitaal van US$ 30,320 miljard.

Fannie Mae heeft nog geen winst- en verliesrekening en balans opgesteld sinds de jaarrekening over het boekjaar afgesloten per 31 december 2006 die is opgenomen in 2006 Form 10-K en ingediend bij de SEC op 16 augustus 2007. De informatie die door Fannie Mae wordt verstrekt, is dan ook de beste schatting van de kapitaalbasis per 30 juni 2007 zoals berekend door het management, maar kan worden gewijzigd op basis van de winst- en verliesrekening en balans die Fannie Mae voor 2007 opstelt, van de controle ervan en van de beoordeling door de OFHEO.

Dit persbericht vormt geen aanbod om effecten van Fannie Mae te verkopen en is ook geen verzoek tot een aanbod om deze effecten te kopen. Niets in dit persbericht mag worden opgevat als een advies over de voordelen om een bepaalde belegging te kopen of te verkopen. De effecten die wij uitgeven, zijn "vrijgestelde effecten" krachtens de wetten toegepast door de SEC.

Fannie Mae is een bedrijf in handen van de aandeelhouders met een publieke missie. Ons bedrijf heeft als doel om het aanbod aan betaalbare woningen uit te breiden en internationaal kapitaal naar de lokale gemeenschap te brengen ten voordele van de woningmarkt in de VS. Fannie Mae werkt conform federale statuten en is actief op de parallelle hypotheekmarkt in de VS om ervoor te zorgen dat hypotheekbanken en andere geldschieters beschikken over voldoende fondsen om aan de kopers van een woning tegen lage rente te kunnen lenen. Het is onze taak om de woningmarkt in de VS van dienst te zijn.

Website: http://www.fanniemae.com

Janis Smith van Fannie Mae, +1-202-752-6673