Gemeente Bolsward


maandag 24 september 2007

Informatieavond Bestemmingsplan Buitengebied

Waar mogen de openbare ruimte, de panden en grond in Bolsward voor gebruikt worden? En wat zijn de voorschriften en voorwaarden voor dit gebruik? Dit is allemaal vastgelegd in bestemmingsplannen. Voorheen waren er 32 verschillende bestemmingsplannen voor de gemeente Bolsward. Deze plannen worden nu samengevat in vier nieuwe; 1 voor de bebouwde kom, 1 voor de binnenstad, 1 voor de bedrijventerreinen en 1 voor het buitengebied. Voor de bebouwde Kom wordt dit jaar het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld. Voor het buitengebied is het voorontwerp bestemmingsplan BolswardBuitengebied nu opgesteld.

Wij willen u dit plan graag toelichten op maandag 1 oktober 2007 om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis (ingang Kerkstraat). Na een toelichting op het plan, horen wij graag van u wat u vindt van dit voorontwerp.

U kunt ook al van tevoren kijken naar dit bestemmingsplan. Het voorontwerp van het bestemmingsplan BolswardBuitengebied ligt tot 10 oktober voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30. Ook kunt u het voorontwerp inzien bij de Openbare Bibliotheek (tijdens de openingstijden) aan Marktplein 1.

Ook staat het voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied op onze website www.bolsward.nl onder het kopje bestemmingsplannen.