Ingezonden persbericht


ZXZW Persbericht, Tilburg, 24 september 2007

Voor directe publicatie

()

Succesvol ZXZW festival

Massale belangstelling voor independent culture

Het festival voor independent culture ZXZW dat afgelopen weekend in Tilburg eindigde, is zeer geslaagd. De organisatie kan terugkijken op een drukbezochte week, met het laatste weekend als hoogtepunt. Officiële cijfers over bezoekersaantallen zijn er nog niet, maar feit is wel dat veel bands op een volle zaal konden rekenen.

Hoogtepunten van het weekend waren de zes guerrilla-optredens van de Israëlische band Monotonix (onder andere op een plein in de binnenstad en voor de garderobe van poppodium 013), het exclusieve Nederlandse optreden van Crippled Black Phoenix, de geluidskunst van Jacob Kirkegaard en het Nederlandse podiumdebuut voor hiphopveteraan Blowfly.

Media aandacht was er niet alleen van Nederlandse en Belgische pers, maar ook van journalisten uit landen als Israel, Polen en Amerika.

De plannen voor ZXZW 2008 worden al gesmeed.

ZXZW is een internationaal georiënteerd festival dat zich richt op independent cultuur met muziek als basis. Het wil artiesten, die anders in Nederland wellicht onopgemerkt zouden blijven, een platform bieden waarop ze zich kunnen presenteren aan het publiek, pers en programmeurs. ZXZW vond plaats van 16 tot en met 23 september op diverse locaties in de binnenstad van Tilburg.

Zie voor meer informatie over het festival ook www.zxzw.nl, http://zxzw.wordpress.com, www.myspace.com/zxzwtilburg, www.youtube.com/zxzwtilburg en http://www.last.fm/user/zxzw