Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 24 september

Politie zoekt getuigen tasjesroof

Hengelo

Op zondag 23 september werd tussen 13.30 en 13.45 uur de tas gestolen van een 36-jarige Hengelose bij de fietsenstalling aan de achterzijde van het NS station in Hengelo. De politie zoekt getuigen.

Een 36-jarige vrouw uit Hengelo stond op zondag 23 september tussen 13.30 en 13.45 uur op het stationsplein aan de achterzijde van het station in Hengelo. Ter hoogte van de fietsenstalling zag zij ineens dat een onbekende man haar tas, die ze aan haar fiets had hangen, greep en er vandoor ging. Het signalement van de man luidt;
- Manspersoon met blank uiterlijk van middelbare leeftijd
- Opvallend lang postuur
- Kort bruin haar
- Hij droeg een rood shirt en een spijkerbroek
- Hij fietste weg op een herenfiets De tas van het slachtoffer betreft een bruine leren schoudertas met daarin onder andere een portemonnee. Getuigen die de diefstal hebben gezien, meer informatie hebben over de dader, of de tas/portemonnee hebben aangetroffen, kunnen contact opnemen met de Afdeling Hengelo van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-124410)

Automobilist onder invloed

Almelo

De politie heeft op zondag 23 september een 27-jarige automobilist uit Almelo aangehouden. Hij veroorzaakte een eenzijdige aanrijding op de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Na de aanrijding verliet hij de plaats van het ongeval.

Op zondag 23 september kreeg de politie omstreeks 07.30 uur een melding dat er een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden op de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Een automobilist was door onbekende oorzaak van de weg geraakt en ramde vervolgens een lantaarnpaal en een hek. Een van de wielen van de auto brak hierbij af. Agenten troffen de bewuste auto even verderop langs de kant van de weg aan. De bestuurder had de auto verlaten en was nergens te bekennen. Aan de hand van het kenteken stelde de politie een onderzoek in en hield in een woning aan De Haere een 27-jarige man uit Almelo aan. Agenten hielden de 27-jarige aan vanwege het verlaten van de plaats van ongeval. Hij werd overgebracht naar het bureau waar bleek dat de man eerder ook een soortgelijk ongeval had veroorzaakt. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-124347)

Man bedreigd en mishandeld

Hengelo

Een 22-jarige man uit Hengelo is op zondag 23 september aangehouden door de politie omdat hij zijn ex mishandelde en bedreigde aan de Louis van Gasterenstraat in Hengelo.

Op zondag 23 september kreeg de politie omstreeks 16.30 uur een melding dat een 20-jarige Hengelose aan de Louis van Gasterenstraat in Hengelo werd bedreigd door haar ex vriend. Hij had de 20-jarige bedreigd met de dood, aan haar haren getrokken en bij de keel gegrepen. Een buurman die buiten op straat getuige was van het tafereel werd door de 22-jarige in zijn gezicht gespuugd. Hierna stond ook tussen deze beide een handgemeen. De politie hield de 22-jarige Hengeloer aan en nam hem mee naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-124441)

Worsteling tussen café gasten

Harbrinkhoek

De politie heeft op maandag 24 september in een cafe aan de Almeloseweg in Harbrinkhoek een 42-jarige man uit Harbrinkhoek aangehouden. Hij mishandelde en bedreigde een 23-jarige Almeloer.

Op maandag 24 september kreeg de politie omstreeks 01.00 uur een melding dat er onenigheid zou zijn tussen personen in een cafe aan de Almeloseweg in Harbrinkhoek. Ter plaatse bleek dat er een worsteling was geweest tussen een 42-jarige man uit Harbrinkhoek en een 23-jarige Almeloer. De beide mannen hadden onder het genot van enkele biertjes onenigheid gekregen en vlogen elkaar aan. Tijdens de worsteling die ontstond bedreigde de 42-jarige de Almeloer met de dood en drukte hierbij zijn keel dicht. De 42-jarige werd door de politie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. (07-124535)

Achtervolging leidt tot aanhouding

Enschede

Na een achtervolging heeft de politie op maandag 24 september een 38-jarige automobilist uit Enschede aangehouden. Een agent betrapte de automobilist op de Buurserstraat in Enschede op roekeloos verkeersgedrag.

Op maandag 24 september zag een surveillerende agent omstreeks 02.30 uur op de Buurserstraat in Enschede een automobilist met hoge snelheid rijden. De agent zette de achtervolging in en zag hoe de automobilist ter hoogte van de Broekheurne Ring een rotonde binnendoor nam. De bestuurder, een 38-jarige Enschedeer vervolgde zijn weg met zeer hoge snelheid over de Hazendijk. Ter hoogte van de Lintveldebrink trof de agent de auto verlaten aan. Met behulp van een speurhond werd de 38-jarige, die zich in de bosjes verscholen had, gevonden. De agent rook dat de man alcohol genuttigd had en hield hem aan. Hij werd overgebracht naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 1,82. Het rijbewijs van de Enschedeer werd ingevorderd en na verhoor kon hij het bureau omstreeks 05.00 uur weer verlaten. Tegen hem worden de nodige processen verbaal opgemaakt. (07-124548)

Politie zoekt getuigen mishandeling

Vriezenveen

Op vrijdag 21 september vond er op de Hoffmansweg in Vriezenveen een mishandeling plaats. De dader reed hierna weg. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling.

Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bergentheim reed op vrijdag 21 september omstreeks 21.00 uur over de Hoffmansweg in Vriezenveen in de richting van Westerhaar. Op een gegeven moment werd hij ingehaald door een bestuurder in een donkerkleurige, vermoedelijk zwarte, Opel Astra. Omdat inhalen daar erg gevaarlijk is waarschuwde de vrachtwagenchauffeur de bestuurder van de Opel via lichtsignalen. De automobilist stelde dit niet op prijs en remde vervolgens sterk af. Om een aanrijding te voorkomen moest ook de vrachtwagenchauffeur sterk afremmen. Toen beiden stilstonden en uit hun voertuig stapten kregen ze een woordenwisseling. De automobilist sloeg hierbij de 20-jarige vrachtwagenchauffeur in zijn gezicht. Hierna stapte de man, twintiger met een gespierd postuur, in zijn auto en reed weg. De politie is op zoek naar getuigen die het voorval hebben gezien en meer informatie hebben over de dader. Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Vriezenveen van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-123347)

Rectificatie Promillage bestuurder. In onderstaand persbericht van zaterdag 22 september is helaas een vervelende fout geslopen. In de laatste alinea staat dat de bestuurder 1,9 promille blies op het ademanalyse apparaat, dit moet 0,9 promille zijn. Onze excuses voor dit ongemak.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Bornerbroek

De politie heeft op vrijdag 21 september het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Daarlerveen. Hij reed onder invloed van drank op de Kanaalweg in Bornerbroek en veroorzaakte een eenzijdige aanrijding.

Op vrijdag 21 september kreeg de politie omstreeks 20.30 uur een melding van een aanrijding op de Kanaalweg in Bornerbroek. Een 32-jarige automobilist uit Daarlerveen wilde een binnendoor weggetje nemen. Op de Kanaalweg in Bornerbroek verloor hij ter hoogte van het viaduct met de Entersestraat de macht over het stuur en reed een greppel in. De 32-jarige en zijn 22-jarige bijrijder uit Vriezenveen raakten gewond bij de aanrijding en werden ter plaatse geholpen door ambulancepersoneel.

Omdat agenten roken dat de 32-jarige bestuurder onder invloed was van alcohol werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 1,9. Het rijbewijs van de Daarlervener is door de politie ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-123743)