Casema

Directie Zesko en vakbonden bereiken akkoord over Sociaal Plan 24-09-2007

| 09:14
De directie van Zesko heeft overeenstemming bereikt met vakbonden over het Sociaal Plan met betrekking tot de verdere integratie van Casema, Multikabel en @Home. Met steun van aandeelhouders Cinven en Warburg Pincus kon een integratieregeling tot stand komen met als uitgangspunt dat zoveel mogelijk medewerkers aan boord gehouden worden. Degenen voor wie geen functie kan worden gevonden binnen het nieuwe bedrijf zullen worden bemiddeld "van werk naar werk". Met de goedkeuring van het Sociaal Plan door betrokken vakorganisaties en groen licht van de ondernemingsraden is een periode van vier maanden intensief overleg succesvol afgesloten.

Bernard Dijkhuizen, CEO van Zesko, over het stevige onderhandelingsproces: "Wij zijn blij dat we nu over kunnen gaan tot de volgende fase van de integratie van onze bedrijven. Een drievoudige fusie van bedrijven met elk een eigen historie en identiteit en met sterke regionale wortels in verschillende delen van het land is geen alledaags project. Het ligt voor de hand dat je tijdens een dergelijk integratieproces te maken krijgt met sterk verschillende opvattingen. Maar alle betrokkenen hebben elkaar kunnen vinden, omdat het meer dan de moeite waard is om met elkaar onze nieuwe organisatie te gaan bouwen. Wij hebben ingezet op goede dienstverlening aan onze klanten, een sociaal beleid naar onze medewerkers en gezonde ambitie als ondernemers.

We hebben waardering voor de positieve inbreng die de ondernemingsraden en vakbonden hierbij gehad hebben. Met het doorlopen van een zorgvuldig overleg- en adviestraject hebben we een solide fundament gelegd voor onze toekomst als geïntegreerde organisatie."

Door de fusie van Casema, @Home en Multikabel ontstaat het grootste kabelbedrijf van Nederland. Nu de belangrijkste randvoorwaarden ten aanzien van sociaal beleid en werkgelegenheid zijn vervuld kan een start worden gemaakt met de stapsgewijze implementatie van de gemaakte integratieplannen.

Over Zesko Holding BV

Zesko is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Het bedrijf levert diensten op de consumentenmarkt onder de merken @Home, Casema en Multikabel. Zesko bedient circa 3,3 miljoen kabelabonnees, 1,2 miljoen breedband internetklanten, 500.000 afnemers van digitale televisie en 450.000 telefonieabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied â met sterke regionale bases â strekt zich uit over meer dan de helft van Nederland.