Rijksdienst voor archeologie, cultuurlandschap en monumenten


`Miedenproject' genomineerd

24 september 2007
Het project `Cultuurhistorie, mens en natuur' is genomineerd voor de Harry de Vroome-penning 2007. Zie www.miedenproject.nl. Dit `Miedenproject' in de Noord-Friese Wouden is een initiatief van Staatsbosbeheer Regio Noord, de Fryske Akademy en de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM). Op 25 oktober vindt de bekendmaking plaats van de winnaar.

Elk jaar worden personen of organisaties voor de penning genomineerd. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de nominaties en stelt de winnaars vast. Het instellen van de prijzen vindt plaats onder auspiciën van de Stichting Harry de Vroome-penning. In de stichting zijn vertegenwoordigd: het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Het Drentse Landschap, de provincie Drenthe en een lid namens de familie.

Om in aanmerking te komen voor de prijzen moeten de personen en organisaties duidelijk geïnspireerd zijn door het motto van Harry de Vroome: `Het landschap als blijvende bron van inspiratie en levensvreugde'. Het initiatief moet uitvoerbaar zijn en er moet aandacht zijn voor het landschap, de ecologie en de cultuurgeschiedenis. Die projecten bevorderen de samenwerking tussen de bewoners van het gebied en de plaatselijke overheden en liggen in de provincies Drenthe, Groningen of Friesland.

www.harrydevroome.nl

Voor meer informatie over het `Miedenproject' kunt u contact opnemen met de RACM-projectleider O.brinkkemper@racm.nl.