Gemeente Sneek


Aanpassing perrons Sneker stations

In opdracht van Prorail worden in de periode september 2007 tot en met eind april 2008 de perronhoogtes van een groot deel van de stations in Fryslân en Groningen aangepast. In week 39 en 40 ( 24 september t/m 5 oktober) zijn de beide stations van Sneek aan de beurt. De werkzaamheden aan de stations Noord en Centrum starten op maandag 24 september. De verwachting is dat de klus op Noord dezelfde week al geklaard kan worden, de aanpassingen aan het station Centrum lopen door in de daaropvolgende week. ProRail werkt hard aan het toegankelijk maken van de stations, zodat zoveel mogelijk mensen zelfstandig door Nederland kunnen reizen. Een treinreis zonder obstakels is voor iedereen van belang. ProRail speelt daarin als inframanager een grote rol door het toegankelijk maken van stations en van de voorzieningen op de stations zoals liften en toiletten.

Toegankelijkheid is prioriteit
De provincies Groningen en Fryslân hebben behoorlijk wat geld geïnvesteerd om de toegankelijkheid te verhogen. Prorail heeft samen met de vervoerders NS en Arriva geïnventariseerd welke stations in aanmerking komen voor het veranderen van de perronhoogte, want er is alle partijen veel aan gelegen die gelijkvloerse instap te creëren. Van september tot en met november worden de perrons in de provincie Fryslân aangepast. Vanaf november wordt aan de perrons in de provincie Groningen gewerkt.

Wat merkt u als omwonende van de werkzaamheden? De werkzaamheden vinden zowel overdag als s nachts plaats. In de nacht worden de perronkeerwanden op hoogte gebracht Bij deze werkzaamheden in de nacht zet de aannemer onder andere een laadschop, een verlichtingsaggregaat en incidenteel een zaagmachine in. Hij probeert om de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Het is echter mogelijk dat u hinder in de vorm van geluid en licht zult ondervinden. Wij vragen uw begrip voor het ongemak.

Wat merken reizigers van de werkzaamheden?
We doen er alles aan om de overlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Toch kan het gebeuren dat u wel te maken krijgt met een omleiding, een tijdelijke perronwijziging en perronversmallingen. Dag en nacht wordt gewerkt om in een zon kort mogelijke periode de werkzaamheden uit te voeren. In de daguren worden met name de bestratingwerken uitgevoerd Ter plaatse zullen deze aanpassingen ruim van te voren worden aangekondigd. De treinen rijden volgens de normale dienstregeling.

Vragen of klachten over de werkzaamheden?
Voor vragen of klachten over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met het team Publiekscontacten van ProRail via telefoonnummer (030) 235 6266 of per e-mail naar publiekscontacten@prorail.nl onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 28-8-2007