Gemeente Heerlen

Minister van VROM op werkbezoek in Zuid-Limburg
Minister Cramer bezoekt Maankwartier en Mijnwaterproject

Minister Cramer (VROM) brengt a.s. maandag 24 september een bezoek aan het Maankwartier en het Mijnwaterproject. Haar bezoek aan Heerlen maakt deel uit van een werkbezoek aan Zuid-Limburg.

Cramer wordt om 13.30 verwacht in de openbare hal van de Hoppenhof. Daar geeft Michel Huisman een toelichting op het plan Maankwartier. Huisman, kunstenaar, heeft het plan Maankwartier ontworpen en is tevens supervisor voor de verbouwing van de Hoppenhof.

Het ministerie van VROM kende in maart 2007 een subsidie van vier miljoen euro toe voor de uitvoering van het plan Maankwartier. Deze subsidie werd verleend uit het Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK). In de Hoppenhof zal minister Cramer het subsidiebedrag op symbolische wijze overhandigen aan wethouder De Wit.

Om 13.45 vertrekt minister Cramer per bus naar de Terhoevenderweg. Daar neemt zij een kijkje bij de boorinstallatie van het Mijnwaterproject. Op dit moment wordt er op die plek geboord naar een mijngang op 450 meter diepte. Dit is nodig voor onderzoek naar het terugpompen van mijnwater dat is gebruikt voor het verwarmen of koelen van gebouwen.

Noot voor de pers:
U bent van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst in de hal van de Hoppenhof op maandag 24 september om 13.30 uur.

HEERLEN, 21 september 2007
Concernstaf Communicatie
Karen Glerum
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --