Senternovem


27-08-2007 | Impulsprogramma Zwerfafval aanwezig tijdens ISWA 24-26 september

Miljoenen Nederlanders ergeren zich mateloos aan zwerfafval. Geen wonder: rondslingerende rommel verslechtert onze directe leefomgeving, vergroot ons gevoel van onveiligheid, vervuilt het milieu én brengt de verkeersveiligheid in gevaar. Hoog tijd voor een nationaal zwerfafvaloffensief.

In 2007 hebben overheden en het bedrijfsleven de krachten gebundeld om het probleem zwerfafval aan te pakken. Het ministerie van VROM, de VNG en VNO/NCW hebben samen het Impulsprogramma Zwerfafval opgesteld. In het 'Uitvoeringsplan Impulsprogramma zwerfafval 2007-2009' wordt één krachtige vuist gemaakt tegen het zwerfafval-probleem. Doel: een meetbaar en zichtbaar schonere leefomgeving in drie jaar.

U speelt hierin een cruciale rol. Nederland rekent op u! Het succes van het impulsprogramma staat of valt met uw inzet. Als instantie, bedrijf, instelling of vereniging kunt u zwerfafval concreet aanpakken. U heeft direct invloed op het gedrag van burgers, klanten, leden, leerlingen, studenten of bezoekers. Voor zwerfafvalprojecten is EUR 16 miljoen aan subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld voor vernieuwende zwerfafvalprojecten (zogenoemde 'proeftuinprojecten') van gemeenten en andere beheerders van vrij toegankelijke ruimte. Daarnaast komen gemeenten (onder voorwaarden) in aanmerking voor financiële ondersteuning voor een integrale aanpak van het zwerfafvalprobleem. Verder biedt het impulsprogramma u concrete ideeën, maatregelen en instrumenten om het probleem in uw eigen situatie effectief en efficiënt aan te pakken. Wilt u meer weten? Kom op 24, 25 en 26 september naar het ISWA-congres en bezoek onze stand 39/40!