Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

---

Prinses Máxima 24 September 2007 bij jubileumcongres Sire

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont woensdagmiddag 26 september in het instituut Beeld en Geluid in Hilversum het jubileumcongres `Van ik naar wij' bij, dat wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Stichting Ideële Reclame (SIRE)

Tijdens de bijeenkomst krijgt Prinses Máxima het jubileumboek van 40 jaar SIRE overhandigd.

Het congres sluit aan op het recente onderzoek van SIRE naar burger en samenleving en de multimediale campagne `U mag het zeggen'. Het congres vormt een platform om idealen en vernieuwende ideeën in dit kader te bespreken zoals de noodzakelijke sociale cohesie in een veranderende samenleving.

SIRE is een onafhankelijke stichting die zich ten doel stelt onderbelichte maatschappelijke onderwerpen publiekelijk aan de orde te stellen en bespreekbaar te maken bij burgers, opinieleiders en besluitvormers. SIRE doet dit met multimediale campagnes die tot stand komen met de belangeloze hulp van de communicatie- en mediabranche.

Sinds haar oprichting in 1967 zijn er meer dan 95 campagnes gevoerd. Enkele voorbeelden zijn: ouderen betrekken bij de samenleving, drankmisbruik, voorzichtig omgaan met vuurwerk, dyslexie, analfabetisme en overgewicht bij kinderen. De vorige campagne ging over kindermishandeling, verwaarlozing en gebrek aan opvang.

6 september 2007

© RVD