Digitale Gemeente Houten

Looproute tussen spoor en gemeentehuis tijdelijk afgesloten

woensdag 19 september 2007 - Bron: Prorail

Vanaf maandag 24 september wordt de looproute tussen het spoor en het gemeentehuis gedurende een periode van vier weken regelmatig afgesloten. In de weekenden en s avonds is de doorgang open. De afsluiting is noodzakelijk vanwege werkzaamheden op en nabij de looproute.

Tussen 24 september en 19 oktober worden de boorpalen voor de funderingen van het nieuwe centrum viaduct aangebracht. Ook wordt het afdak van de parkeergarage van het gemeentehuis gesloopt en de afvoer van regenwater hersteld. Tijdens deze werkzaamheden kan om veiligheidsredenen de doorgang tussen het spoor en het gemeentehuis niet worden gebruikt.

Omlooproute om gemeentehuis
De doorgang tussen het spoor en het gemeentehuis is in genoemde periode tot maximaal 5 aaneengesloten dagen afgesloten. De stremmingen duren van 7.00 uur tot einde werkdag (uiterlijk 19.00 uur), maar worden opgeheven zodra de werkzaamheden dit toelaten. In onvoorziene omstandigheden kan het voorkomen dat de looproute incidenteel s nachts gesloten blijft. Voetgangers die normaal gesproken van de doorgang gebruik maken, moeten tijdens de afsluiting om het gemeentehuis heen lopen. Deze omlooproute staat ter plaatse met borden aangegeven. Er moet rekening worden gehouden met een extra looptijd van circa 5 minuten. De vertrektijden van de tram zijn hierop aangepast voor zover de dienstregeling dit toelaat. Tijdens de werkzaamheden voor de spoorverdubbeling zal de doorgang nog vaker afgesloten moeten worden. Dit wordt altijd vooraf gemeld op borden ter plekke.

Geluidsoverlast
De palen voor de nieuwe funderingen van het centrum viaduct worden in de grond gedraaid. Dit om schade aan bebouwing te voorkomen. Het draaien veroorzaakt minder trillingen dan wanneer de palen zouden worden geheid. Ook bij het draaien van palen wordt geluid veroorzaakt. Dit wordt echter minder hinderlijk ervaren dan het geluid dat vrijkomt bij heien. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd.

Meer informatie
Voor de meest actuele informatie over de spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl. De standaard werktijden aan het spoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00-19.00 uur. Indien er vragen zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl of bel 030 6392 611 (tijdens kantoortijden) of naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).