Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Climate Quest zoekt jonge game-ontwikkelaars

Prijsvraag: maak een computerspel over energiebesparing

Gouda, 5 juli 2007 - Zou je zelf wel eens een computerspel willen bouwen? Of bén je er al een kei in? Dan is Climate Quest op zoek naar jou! De opdracht: ontwerp een game met energiebesparing als thema. En als je niet weet hoe dat moet, dan kan je dat leren tijdens een workshop.

Climate Quest is een online game portal die in het teken staat van de klimaatverandering. In september gaat de portal officieel de lucht in. Het is belangrijk dat jongeren weten wat er met het klimaat aan de hand is, en vooral wat ze zélf kunnen doen om die verandering tegen te gaan.

Jongeren kunnen dan ook zelf meewerken aan Climate Quest én een bijdrage leveren aan het beperken van de klimaatverandering door een spannende game te ontwerpen over energiebesparing. Het meest innovatieve en creatieve spel wint de Essent Climate Quest Award en een Xbox 360. Alle ingezonden games maken kans om in de portal opgenomen te worden en dus vanaf september gespeeld te worden.

De game moet geschikt zijn voor 10- tot 15-jarigen. Het moet gaan over het gebruiken van minder energie, dus niet over luchtvervuiling en zure regen. Het spelletje is geslaagd als de gamers na het spelen denken: 'Hé, ik kan zélf ook energie besparen!' Iedereen die mee wil doen aan de prijsvraag kan zich aanmelden via www.climatequest.org. Na inschrijving ontvangen de deelnemers de gedetailleerde aanleverspecificaties.

Summer Course Game Maker
Voor diegenen die nog nooit een computerspel hebben gemaakt maar dat wel willen leren om ook mee te doen aan de prijsvraag, kunnen zich inschrijven voor de Summer Course Game Maker. Deze Summer Course vindt eind juli plaats en kost 35 euro per persoon. Het is ook mogelijk om met je klas of een groep vrienden in te schrijven.

Over Climate Quest
In de online game portal Climate Quest staat bewustwording van het leefklimaat centraal op een manier die jongeren tussen de 10 en 15 jaar aanspreekt en positief beïnvloedt. Dit betekent bijvoorbeeld dat casual games en (live) quests een belangrijke plaats innemen. Een projectteam van developers, wetenschappers en adviseurs werkt hard aan dit online platform dat op 24 september officieel gelanceerd wordt. Climate Quest wordt mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven en instellingen: Alterra, CE Delft, Essent, Games Factory Online, Goal043, MSN, Provincie Limburg, RPS, SME Advies, stichting RGI en Wizzard Web Solutions. Kijk voor meer informatie op www.climatequest.org .

Meer persinformatie
Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon 023 555 34 24, e-mail karin@yellow-communications.com