PvdA Evert Vermeer Stichting


04 SEPTEMBER 2007
24 september: Publieksdebat met Minister Koenders

Op maandag 24 september organiseren de de Evert Vermeer Stichting en het Internationale Secretariaat in Utrecht een publieksbijeenkomst met minister Bert Koenders. Zijn prioriteiten zijn inmiddels bekend en de maandag na Prinsjesdag hoopt de EVS van de nieuwe minister te horen waar hij zijn geld aan gaat uitgeven. Gezien het beperkt aantal plaatsen verzoeken wij u tijdig te reserveren.

Op Prinsjesdag, de dag waarop de eerste begroting van Balkende IV wordt gepubliceerd, wordt glashelder hoe minister Koenders zijn beleid zal vormgeven: welke speerpunten van de nieuwe minister voor Ontwikkelingssamenwerking worden gesteund door extra financiële middelen? En op welke beleidsterreinen zal worden bezuinigd?

Tijdens de Afrikadag in april, halverwege de eerste honderd dagen van dit kabinet, zette minister Koenders zijn prioriteiten voor de komende jaren uiteen in de openingspeech de Afrika Tapes. Daarin vestigde Koenders onder meer de aandacht op een meer politieke aanpak van armoedebestrijding. Op de in juni gehouden Conferentie Politiek 2015 en later bij het Akkoord van Schokland definieerde Koenders vier prioriteiten: (1) fragiele staten en postconflictgebieden; (2) economische groei en verdeling; (3) milieu en duurzaamheid; en (4) vrouwenrechten.

U kunt zich voor dit debat aanmelden door een email te sturen naar evs@evertvermeer.nl onder vermelding van: debat minister Koenders.

Datum: maandag 24 september 2007
Tijd: 20.00-22.00 (deur open vanaf 19.15)
Locatie: Ottone, Utrecht
Adres: Kromme Nieuwegracht 62
Routebeschrijving: http://www.polmanshuis.nl/ot.pdf