Gemeente Hulst


Persbericht - 05.09.2007

Reconstructie van der Maelstedeweg

Vanaf 24 september 2007 wordt de Van der Maelstedeweg te Hulst voor het doorgaande verkeer afgesloten. Op die dag start de daadwerkelijke reconstructie van de weg.
De afgelopen periode is door Delta NV de nodige voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.
Daarnaast wordt momenteel gewerkt aan de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen aan de begraafplaats. Zodra deze werkzaamheden zijn uitgevoerd zijn er ter plaatse circa 60 extra parkeerplaatsen beschikbaar. Tijdens begrafenissen hoeven autos dan niet langer in de bermen te worden geparkeerd.
Op 24 september 2007 wordt begonnen met de daadwerkelijke herinrichting van de weg.
Gestart wordt ter hoogte van huisnummer 66. Daar wordt een doorsteek gemaakt voor het lozingspunt van het regenwaterriool naar de Buitenvest. Van hieraf verschuift het werk zich fasegewijs in de richting van de Zoetevaart.
Vervolgens wordt gestart met de herinrichting van het andere gedeelte van de Van der Maelstedeweg, zijnde het deel vanaf huisnummer 66 tot aan de rotonde aan de Grote Kreekweg.

Naar verwachting neemt de algehele reconstructie tot eind maart 2008 in beslag. Daarbij spelen de weersomstandigheden uiteraard een rol. Tijdens de werkzaamheden blijven het politiebureau, de Assestraat en de begraafplaats steeds via één zijde bereikbaar.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, Communautair initiatief 5B Phasing out.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Kim Mechielsen
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl