Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (39-07)

21 september 2007

College 2007 - 2010

Openbare activiteiten van het college van B&W van 24 t/m 30 september 2007

24-09: Wethouder Lewis geeft startschot dictee `Week van het leren' en reikt prijzen uit
24-09: Burgemeester feliciteert diamanten echtpaar 25-09: Burgemeester feliciteert 103-jarige
26-09: Burgemeester feliciteert honderdjarige
26-09: Burgemeester opent viering 10-jarig bestaan van De Tandem 27-09: Wethouder Lewis geeft aftrap voetbalwedstrijd vv Hekelingen en Australische selectieteams
28-09: Wethouder Mijnans geeft startschot voor gezonde schoolkantine 29-09: Wethouder Hamerslag opent banenmarkt

Wethouder Lewis geeft startschot dictee `Week van het leren' en reikt prijzen uit
Wethouder Marjolijne Lewis geeft op maandag 24 september om 10.00 uur het startschot voor een dictee op het Zadkine College aan de Sportlaan. Jan Hoogendoorn leest het dictee voor. Het dictee is georganiseerd in het kader van de `Week van het leren'. Wethouder Marjolijne Lewis reikt om 13.00 uur de prijzen uit.

Burgemeester feliciteert diamanten echtpaar
Burgemeester Mirjam Salet feliciteert maandag 24 september om 14.00 uur meneer en mevrouw Bal-de Wit met hun zestigjarig huwelijk. Het echtpaar is in 1947 te Rotterdam getrouwd.
De heer Bal is kelner en hoofdportier in het Hilton in Rotterdam geweest. Mevrouw Bal heeft in de katholieke gezinsverzorging gewerkt. Het echtpaar heeft twee kinderen, zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Burgemeester feliciteert 103-jarige
Burgemeester Mirjam Salet feliciteert dinsdag 25 september om 16.00 uur mevrouw F. de Bruin-Schriek met haar 103e verjaardag. Mevrouw De Bruin is geboren in Rotterdam en woont sinds 2003 in Spijkenisse. Haar man Dirk de Bruin is in 1968 overleden. Mevrouw De Bruin heeft vier zonen en een dochter; twee zonen zijn overleden.

Burgemeester feliciteert honderdjarige
Burgemeester Mirjam Salet feliciteert woensdag 26 september om 14.00 uur mevrouw H. Muizer-Prooi met haar honderdste verjaardag. Mevrouw Muizer is geboren in Rotterdam en woont sinds 1946 in Spijkenisse. Mevrouw Muizer heeft een zoon, die al vijftig jaar in Duitsland woont. Mevrouw Muizer is naaister en baakster geweest. Verder houdt ze veel van bridge.

Burgemeester opent viering 10-jarig bestaan van De Tandem Burgemeester Mirjam Salet opent woensdag 26 september om 9.30 uur de viering van het 10-jarig bestaan van basisschool De Tandem. De openingshandeling vindt plaats op het schoolplein. De school heeft leerlingen uit de hele regio, zoals uit Schiedam, Hellevoetsluis, Oud-Beijerland, Abbenbroek en Spijkenisse. De festiviteiten van het 10-jarig bestaan duren tot en met vrijdag 28 september.

Wethouder Lewis geeft aftrap voetbalwedstrijd vv Hekelingen en Australische selectieteams
Wethouder Marjolijne Lewis geeft donderdag 27 september om 18.30 uur de aftrap voor de voetbalwedstrijd tussen vv Hekelingen en twee jeugd selectieteams uit Australië. Deze twee selectieteams zijn getraind volgens de methode van Wiel Coerver, de bekende Nederlandse voetbaltrainer.

Wethouder Mijnans geeft startschot voor gezonde schoolkantine Wethouder Jan Willem Mijnans geeft vrijdag 28 september om 9.00 uur het startschot voor het project `De gezonde schoolkantine' op de Ring van Putten aan de Groenewoudlaan.' Tijdens deze ochtend krijgen de leerlingen van de brugklas een ontbijt aangeboden. `De gezonde schoolkantine' van het Voedingscentrum leert hoe gezonde voeding op school een plaats kan krijgen. Het is de bedoeling dat het project bijdraagt aan een gezond voedingspatroon zodat overgewicht op jonge leeftijd wordt voorkomen. Het project wordt uitgevoerd door de GGD.

Wethouder Hamerslag opent banenmarkt
Wethouder Hanneke Hamerslag opent zaterdag 29 september om 9.30 uur de landelijke Banenmarkt in het CWI aan de P.J. Bliekstraat. Het thema is dit jaar `Laat je talent werken'. Vele standhouders bieden samen met het CWI veel vacatures aan. De Banenmarkt duurt van 10.00 tot 15.00 uur.