Provincie Limburg

Persberichten

Vier weken afsluiting provinciale weg N296 Susteren-Maaseik Vanaf komende maandag 24 september zal de provinciale weg tussen de N295 en de A2 volledig worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting vindt plaats tussen de Pater van Heldenstraat en de aansluiting met de A2 gedurende een periode van vier weken. (Brom)fietsers kunnen gebruik blijven maken van de N296.

Ten behoeve van de afsluiting zal verkeer in noordelijke en zuidelijke richting grootschalig worden omgeleid over de A2 en de provinciale weg N295. In de periode van maandag 1 oktober t/m zaterdag 6 oktober is echter ook de provinciale weg N295 tussen Echt en Susteren afgesloten. Dit betekent dat in deze periode het verkeer wordt omgeleid via de autosnelweg A2 en de provinciale weg N297 Born-Millen.

Reeds enkele maanden werkt de Provincie Limburg aan de vernieuwing van de provinciale weg N296 Susteren Maaseik ter hoogte van Dieteren. De werkzaamheden vinden plaats tussen de aansluiting van de provinciale weg N295 Sittard - St. Joost en de aansluiting met de autosnelweg A2. Tot op heden hebben de werkzaamheden plaatsgevonden met continue doorgang van het verkeer.

De werkzaamheden
Op het gedeelte van de provinciale weg vanaf de dakpannenfabriek Lafarge tot aan Villa Liberta wordt de asfaltconstructie gedeeltelijk vervangen en worden bij het kruispunt Kerkstraat Bij de Molen in Dieteren stoplichten aangebracht. Ter hoogte van de zijwegen Roosterderweg, Pater van Heldenstraat en Kerkstraat Bij de Molen worden bovendien middengeleiders aangebracht. Door deze middengeleiders kunnen (brom)fietsers en voetgangers de provinciale weg in twee etappes oversteken. Daarnaast wordt op het gedeelte tussen de Pater van Heldenstraat en de provinciale weg N295 aan de oostzijde een (brom)fietspad aangelegd voor (brom)fietsverkeer in twee richtingen. Over de gehele lengte van het te reconstrueren gedeelte worden de inritten en de (brom)fietspaden vervangen. De (brom)fietspaden worden uitgevoerd in beton. Bovendien wordt invulling gegeven aan het landelijke principe van de Essentiële HerkenbaarheidsKenmerken (EHK). Dit principe resulteert onder andere in het aanbrengen van een dubbele aslijn in het midden van de weg. Tevens worden over het hele traject nieuwe lichtmasten geplaatst en bestaande bushalten vervangen door nieuwe.

In de nieuwe situatie wordt de Pater van Heldenstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van (brom)fietsers, evenals de Roosterderweg. Voor gemotoriseerd verkeer vanuit de kern Dieteren blijft het echter mogelijk om de provinciale weg op te rijden in de richting van de autosnelweg A2.

Volgens huidige planning zijn de werkzaamheden eind oktober 2007 gereed. De totale kosten van het project bedragen ca. 1.300.000,-

Aanvullende informatie:
De tekeningen van de reconstructie kunt u bekijken op www.limburg.nl: ga naar Beleid, Verkeer en vervoer, Infraprojecten en Reconstructie N296 Dieteren.
Via Beleid, Verkeer en vervoer, Infraprojecten en Limburgse wegen krijgen nieuw uiterlijk kunt u informatie vinden over de Essentiële HerkenbaarheidsKenmerken (EHK).

21-9-2007 14:06