Ruben Van Dieten Nieuwe Chef-Kok Restaurant Le Cirque

24/09/2007 07:00



Restaurant Le Cirque



Scheveningen, 24 september 2007. Ruben van Dieten treedt per 1 november 2007 aan als chef-kok van restaurant Le Cirque in Scheveningen.

Joop van den Ende en Robert Kranenborg gingen bij het opzetten van Le Cirque, eind 2003, de gentlemen's agreement aan dat Kranenborg het restaurant zou starten en zou streven naar de reputatie van een sterrenrestaurant. Kranenborg en Le Cirque kregen, zoals gehoopt, binnen een jaar na aanvang de begeerde Michelinster. In de hierop volgende fase zou Kranenborg zich in toenemende mate gaan toeleggen op adviserende functies in de culinaire bedrijfstak en op termijn de verantwoordelijkheid voor Le Cirque overdragen.

Dat moment is nu bereikt. Robert Kranenborg wil zijn immense vakmanschap en productkennis nu overdragen op de nieuwe culinaire generatie die klaarstaat voor een carrièresprong. Voor Le Cirque is de keuze gevallen op Ruben van Dieten, die zijn kwaliteiten ruimschoots heeft aangetoond als souschef en chef-kok bij restaurant hotel Savelberg te Voorburg en als patron cuisinier van restaurant Dining in Den Haag.

Samen met Eduard van der Toolen, de huidige restaurantmanager van Le Cirque, zal hij vanaf 1 november nieuwe invulling geven aan de culinaire reputatie van Le Cirque. Ruben van Dieten en Eduard van der Tolen zijn bekend in culinair Den Haag en omgeving vanwege hun eerdere succesvolle samenwerking bij restaurant hotel Savelberg.

Robert Kranenborg blijft betrokken bij Le Cirque als adviseur, zoals hij ook adviseur is voor het Hof van Saksen en specerijenfirma Verstegen. Luc Kusters, de huidige chef-kok van restaurant Le Cirque heeft te kennen gegeven zijn carrière in de regio Amsterdam te willen voortzetten.





http://www.restaurantlecirque.com/