Politie Friesland

Politieberichten van maandag 24 september

Fryslân, 24-09-2007 o Politieberichten van zondag 23 september 11.00 uur t/m maandag 24 september 07.00 uur.

Oosterwolde: woninginbraak
De politie heeft zondag een onderzoek ingesteld naar een inbraak tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag in een woning aan de Oerkampweg. Men kwam binnen na het openbreken van de achterdeur. Het is, buiten een antiek zilveren horloge, nog niet bekend wat er gestolen is. De 73-jarige bewoner deed aangifte. Door de politie is een buurtonderzoek uitgevoerd. Helaas leverde dat geen concrete aanwijzingen op.

Kuinre: motorrijder gewond bij val
De politie heeft zondagochtend een ongeval behandeld op de Worstdijk, waarbij een motorrijdster, een 46-jarige vrouw uit Gorredijk, gewond raakte. De vrouw reed over de Worstdijk vanuit de richting Schoterzijl en kwam in een scherpe bocht een groep andere motorrijders tegemoet. Ze week bij het passeren uit naar rechts, de groep reed volgens haar op het midden, en kwam in de berm te val. Ze is met pijnklachten aan haar bovenlichaam overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Noordwolde: man onder invloed rijdt door na ongeval
De politie heeft zondagavond een 35-jarige man aangehouden op verdenking van doorrijden na aanrijding en het rijden onder invloed van alcohol. Rond 18.15 uur zag de bewoner van een pand aan de Hoofdstraat dat een auto zijn tuin was ingereden. De bestuurder was daarna weggereden. Aan de hand van het kenteken kon de politie de eigenaar, de verdachte, achterhalen. De betrokken auto werd bij zijn woning in Noordwolde aangetroffen. Die bleek inderdaad verse schade te hebben. De verdachte was inmiddels in huis. Hij bleek onder invloed en werd aan gehouden. Aan het bureau weigerde hij de ademanalyse. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats van ongeval. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Drachten: rijbewijs ingevorderd na alcoholgebruik
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige man uit Drachten, die onder invloed van alcohol verkeersgevaarlijk met een auto reed. Surveillerende politiemensen kwamen de man tegen op De Frisia en wilde hem controleren. De man negeerde een stopteken. Hij voornamelijk links van de weg. Op De Frisia keerde hij en reed een stukje via het fietspad. Op De Excelsior stopte hij en sprong uit de auto. Bij een woning kon de verdachte achterhaald worden. Hij bleek onder invloed en is aangehouden. Aan het bureau blies hij 920 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Harlingen: rookwaren buitgemaakt bij inbraak winkel
De politie is op zoek naar de daders van een in braak in een winkel aan de Spoorstraat. Maandag omstreeks 01.15 uur werd ingebroken na het forceren van het slot van de deur. Er is een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. Een 51-jarige man uit Harlingen deed aangifte. Door de politie is direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Door de technische recherche wordt een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.