Gemeente Gouda


doe mee(r) met je talent (21-9-2007)

De laatste week van september (van 22 tot en met 29 september) staat in het teken van de 'Week van het Leren'. Thema is Doe mee(r) met je talent!. De gemeente Gouda grijpt deze week aan om Voortgezette Onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven nog meer met elkaar te laten samenwerken en de afstand tussen onderwijs en bedrijfsleven te verkleinen. De wethouders Suijker (Jeugd) en Menkveld (Onderwijs) geven de aftrap met een gastcollege op de Goudse Waarden.

talenten benutten
Het thema van de Week van het Leren is heel toepasselijk. Met het inzetten en benutten van je talenten kun je het maximale behalen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het voor velen niet. Door leerlingen te laten zien wat het bedrijfsleven te bieden heeft, proberen we deze groep hun talenten te laten ontdekken en te stimuleren door te leren of aan het werk te gaan. Want als er ook maar één talent verloren zou gaan, dan spreken we al over een verlies voor de arbeidsmarkt!, aldus wethouder Marion Suijker.

gastcolleges en werkbezoeken
Tijdens de Week van het Leren verzorgen Goudse (convenant) werkgevers gastcolleges bij Goudse (middelbare) scholen en kunnen leerlingen kennis maken met de praktijk door een Goudse werkgever te bezoeken. Leerlingen kunnen deze informatie meenemen bij hun afweging naar een bepaalde studierichting en krijgen inzicht in de praktijkmogelijkheden die een bepaalde opleiding biedt. In de loop van de week krijgen leerlingen van het Coornhert Gymnasium, Driestar College, GSS Leo Vroman en de Parkschool gastcolleges van en brengen zij een werkbezoek aan Bouwbedrijf Baas, de Goudsche Machine Fabriek, Sanofi-Aventis, Schoonmaakbedrijf Heuvelman en Woonpartners Midden-Holland.

sluitende aanpak
Dit initiatief vloeit voort uit het convenant Sluitende aanpak jeugdwerkloosheid Gouda. In dit convenant hebben werkgevers en VO-instellingen afgesproken zich gezamenlijk in te zetten bij het terugdringen van de jeugdwerkloosheid in Gouda. De uitwisseling is een bijdrage aan een structurele samenwerking tussen Goudse scholen en werkgevers.