Socialistische Partij Rotterdam

Fractie presenteert huis-aan-huiskrant aan Afrikaanderwijk

24-09-2007 * Maandagmiddag heeft de Rotterdamse gemeenteraadsfractie van de SP samen met andere SP'ers de huis-aan-huiskrant Rotterdam verdient beter! in de Afrikaanderwijk gepresenteerd en huis-aan-huis aan de bewoners van de wijk aangeboden.

Bij speeltuinvereniging Afrikaanderplein lichtte SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen het doel van de krant toe: "Om van de probleemwijken prachtwijken te maken, moet de gemeente durven investeren in mensen en luisteren naar wat zij belangrijk vinden." Met de presentatie sloot de SP-fractie een middag Buurten in de Wijken af: iedere twee weken gaat de fractie op stap in een Rotterdamse buurt.

Aansluitend ging een groep SP'ers deur-aan-deur in de Afrikaanderwijk, om de krant persoonlijk af te geven bij de bewoners van de wijk en ze op te roepen de SP te melden wat zij vinden van hun buurt. Dat kan via een bon in de krant en op www.rotterdam.sp.nl. Dit najaar zal de SP alle ideeën en oplossingen bundelen en presenteren.

De komende weken verspreiden vrijwilligers van de SP de krant in een oplage van 120.000, vooral in de wijken die door minister Vogelaar als 'probleemwijk' aangemerkt zijn. Aansluitend gaan SP'ers in een aantal buurten deur-aan-deur aanbellen om de mensen te vragen wat de problemen in hun buurt zijn, hoe het beter kan en wat ze daar zelf aan willen bijdragen.

Zie ook:

* Huis-aan-huiskrant Rotterdam verdient beter!