Ingezonden persbericht


Revelatie wielerjaar 2007 kiest voor zekerheid en studie

Regina Bruins verlengt contract met Zebra's

AMSTERDAM - Het management van Team Ton van Bemmelen Sports-OdySis heeft het contract met Regina Bruins met een jaar verlengd tot en met december 2008. De renster uit Leiderdorp groeide uit tot de revelatie van het wielerjaar 2007. Ze dwong onder meer deelname aan het WK in Stuttgart en een nominatie voor de Olympische Spelen van Beijing af. De nummer vijf van het NK op de weg en zilveren medaillewinnares van het nationaal kampioenschap tijdrijden kon in de afgelopen maanden uit tal van aanbiedingen uit binnen- en buitenland kiezen. Ze besloot echter haar handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis met de formatie van Odwin Bink en Sissy van Alebeek.

Bruins gaf haar visitekaartje in het shirt van de Zebra's af met een verrassende overwinning van de Limburgse klassieker Dolmans Heuvelland Classic. Vervolgens dwong ze een Olympische nominatie af met haar achtste plaatst in de wereldbekerwedstrijd Waalse Pijl. De vijfde plaats op het nationaal kampioenschap op de weg in Maastricht, gevolgd door het zilver op het NK tijdrijden in Zaltbommel (op een seconde van winnares Ellen van Dijk) leverden haar een plaats in de WK-selectie op. In de voorbereiding op dit evenement eindigde de studente personeel en arbeid gisteren in Firenze, in het shirt van de nationale selectie, als achtste in het eindklassement van de etappekoers Giro della Toscana Femminile.

Bruins, die op zondag 7 oktober 21 jaar wordt, ging in 2007 viermaal als winnares over de meet en eindigde onlangs nog als achtste in het eindklassement van de Holland Ladies Tour. Prestaties die zeker niet onopgemerkt bleven. Vanuit binnen- en buitenland was er grote interesse om de groeibriljant in te lijven. De Leiderdorpse koos echter voor de Zebra's om volgens eigen zeggen optimaal invulling te kunnen geven aan de combinatie van studie en topsport.

Team Ton van Bemmelen-OdySis contracteerde overigens onlangs junior Anne Eversdijk als eerste versterking voor 2008.
---