PvdA Rotterdam


Nieuws

Nieuwe voorzitter bekend!

Ma 24 Sep 2007 - Redactie

Liliane Ploumen wordt de nieuwe voorzitter. Ploumen kreeg 54 procent van de stemmen. Vanavond werd in Amsterdam de naam bekend gemaakt. Interim-voorzitter Ruud Koole meldde de uitslag van de ledenraadpleging.
De PvdA-leden konden tot gisteravond hun stem uitbrengen voor een nieuwe voorzitter van de partij. Vandaag zijn de hele dag de stemmen geteld die binnen zijn gekomen. De uitslag werd om 16.00 uur vanmiddag verwacht, maar liet door een computerstoring lang op zich wachten.

Bij de bekendmaking van de uitslag vanavond waren alle kandidaten aanwezig. Ook partijleider en vice-premier Wouter Bos meldde zich.

Ploumen was de enige vrouwelijke kandidaat. De 45-jarige Ploumen is directeur van de hulporganisatie Cordaid. Ze is daarnaast bestuurslid van de Evert Vermeerstichting, die zich inzet voor internationale solidariteit. Ook is ze directeur geweest van Mama Cash, dat zorgt voor de financiering van vrouweninitiatieven.
De ledenraadpleging is formeel alleen een voordracht. Uiteindelijk wordt de voorzitter pas officieel op 6 oktober gekozen, wanneer het PvdA-congres bij elkaar komt om een nieuw partijbestuur te kiezen.

Lees hier een interview met Liliane Ploumen dat ze gaf tijdens de strijd om het voorzitterschap: Een nadere kennismaking met Ploumen

Dossier


* Wie wordt de nieuwe voorzitter?