Ingezonden persbericht



---





Impact PERSBERICHT The colorguard of the north Napjusstraat 156 8602 TE Sneek e-mail: info@impact-colorguard.com www.impact-colorguard.com Sneek, 24 september 2007 telefoon: 0515 41 98 67 K.v.K. Leeuwarden nr. 01121164 Rabobank 1351.17.534

Color Guard vereniging Impact van start

Sneek - De nieuwe color guard vereniging Impact uit Sneek is begin september officieel van start gegaan. De groep, onder leiding van Sjoukje Dijkstra, Marlies Meyerink en Renata Hadders, telt inmiddels 17 enthousiaste jonge meiden. Ze trainen elke woensdagavond in het gebouw van basisonderwijs de Klokslag aan de Hemdijk in Sneek.
Impact is een zelfstandige vereniging opgezet door o.a. initiatiefneemster Sjoukje Dijkstra. Zij trainen voor het winter guard circuit van Color Guard Nederland die in januari van start gaat. De contesten waaraan Impact deel gaat nemen zijn respectievelijk contest Franeker op 2 februari 2008, contest Drachten op 15 maart 2008 en de finals in Eindhoven op 29 maart 2008.
Color guard is een breedte sport voor jongens en meiden van alle leeftijden. Het is een hobby met hierin alle facetten van spel, dans, competitie, conditie, discipline, choreografie en een flinke dosis sportiviteit. Van oorsprong is color guard een showformatie die zomers, als onderdeel van een showkorps, een extra dimensie aan de show geeft, door de choreografie/showthema te accentueren met vlaggen, riffles, en andere attributen. Later is aan deze tak van sport een extra dimensie toegevoegd door als color guard, net zoals bij de bekende majorette en twirlgroepen, ook een choreografie/show te creeren op eigen mechanische muziek. Impact wordt gesponsord door Café de Amsterdammer uit Sneek. Daarnaast dragen de leden zelf ook actief hun steentje bij door verschillende acties. Wilt u ook iets betekenen voor deze jonge, dynamische groep? Neem dan contact op met de Public Relations van Impact Color Guard. www.impact-colorguard.com.

EINDE PERSBERICHT