Gemeente Den Haag

De HTM biedt leerlingen van Haagse scholen gratis openbaar vervoer aan op dinsdag 25 september, tijdens de Dag van de Haagse Ontmoeting. De leerlingen in het voortgezet onderwijs met als reisdoel het Spuiplein kunnen gratis gebruik maken van het vervoer. De HTM heeft
1.100 vervoersbewijzen beschikbaar gesteld aan de scholen.

Leerlingen van groep acht en alle eerste klassen van het voortgezet onderwijs hebben meegedaan met de vlaggenontwerpwedstrijd. De ontworpen vlaggen worden op de Dag van de Haagse Ontmoeting opgehangen op het Spuiplein. De leerlingen kregen de opdracht om een lap stof van
1,40 bij 2 meter te beschilderen met het thema Hoffelijkheid in de Hofstad. In totaal hebben 170 klassen meegedaan aan de ontwerpwedstrijd. De mooiste vlag verdient een prijs.

Leerlingen van de Hofstede Praktijkschool hebben van tevoren de dozen met stof, verf en begeleidende brieven ingepakt en van een etiket voorzien zodat deze naar de scholen konden worden gebracht. Dat deden ze als onderdeel van een stageopdracht. Dankzij deze Haagse leerlingen ziet het Spuiplein er op de Dag van de Haagse Ontmoeting extra feestelijk uit.

Een deel van de vlaggen van de ontwerpwedstrijd hangt in het Atrium van Stadhuis. De andere vlaggen zijn te zien op dinsdag 25 september, de Dag van de Haagse Ontmoeting, Spuiplein vanaf 15.00 uur. Op het Spuiplein vindt ook de prijsuitreiking plaats.

Als Haagse onderneming wil HTM graag een actief, betrokken en verantwoordelijk lid zijn van de Haagse samenleving. HTM heeft als openbaar vervoerbedrijf ook letterlijk en figuurlijk een bindende en verbindende rol. Vanuit die gedachte ondersteunt HTM van harte de Dag van de Haagse Ontmoeting.

De vervoerbewijzen zijn geldig van en naar het Spuiplein op alle HTM RandstadRail-, bus- en tramlijnen, in alle zones en tot en met de laatste rit van de dag. De actie geldt niet op HTM nachtbussen en de bussen van Connexxion.