Politie Gelderland-Midden

Overval op Lunters echtpaar in Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 24-9-2007 10:32:30

N.B. Onderstaand bericht is een herhaling van een persbericht van dinsdag 18 september jl.

LUNTEREN/EDE - In een uitzending het AVRO programma Opsporing Verzocht wordt vanavond, dinsdag 25 september, aandacht besteed aan een overval op een woning in Lunteren van 9 juni jl. Bij die overval werd een echtpaar van 54 en 56 jaar door drie gemaskerde mannen belaagd waarbij geld en wat persoonlijke eigendommen gedwongen werden af te staan. Om hun woorden kracht bij te zetten dreigden de mannen daarbij ook met vermoedelijk een vuurwapen.

Naast de dreiging met het wapen werd het echtpaar ook gekneveld en mishandeld. Toch wist één van de twee zich te bevrijden en na een worsteling met de belagers de woning uit te komen en de politie te alarmeren. De daders sloegen op de vlucht, mogelijk via de Goorsteeg naar de Hessenweg. Vermoedelijk zijn ze daar in een auto gestapt.

Reconstructie
In de uitzending van vanavond zullen naast beelden van een reconstructie onder meer ook foto's worden getoond van enkele weggenomen goederen. Ook zullen aan de kijkers een aantal gerichte vragen worden gesteld. De uitzending over de Lunterse overval wordt uitgezonden omstreeks 21.45 uur op Nederland 1. Op woensdag 26 september wordt de uitzending herhaald om 13.20 uur op Nederland 2. (07-090214)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---