Ingezonden persbericht


"Wie van de Twee? Utrechts Burgemeester Referendum"

Debatcentrum Tumult en de Gemeente Utrecht nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij het eerste publieke debat tussen de twee burgemeesterkandidaten voor Utrecht: dhr. Aleid Wolfsen (1960, PvdA) en dhr. Ralph Pans (1952, PvdA).

Het is de eerste maal dat één van de vier grote steden een referendum over de aankomende burgemeester aan haar inwoners voorlegt. Dit referendum vindt plaats op woensdag 10 oktober.

Op dinsdag avond 25 september worden beide kandidaten door vier gezichtsbepalende Utrechters uit vier werkvelden op hun kennis van de stad getoetst en naar hun plannen gevraagd.

Jeu Bielders, voorzitter van de Utrechtse Kamer van Koophandel, Wiljan van den Akker, decaan faculteit Geesteswetenschappen, Peter de Haan, intendant Vrede van Utrecht en Marien de Langen, algemeen directeur Mitros Wonen, spreken respectievelijk over: Handel en Toerisme, Wetenschap en Kennis, Cultuur; en Wijken en Wonen.

Bij dit eerste debat tussen beide kandidaten gaat het er niet om één winnaar aan te wijzen, wél om een kennismaking met de beide heren. Naast een kennismaking met beide kandidaten, verdiept u zich deze avond dus ook in de ambities van de stad Utrecht.

Datum en Tijd: dinsdag 25 september, 20.00 - 22.00 uur. Inloop: 19.30 uur. Locatie: Tivoli, Oudegracht 245.
Toegang: Gratis