Gemeente Vlaardingen


Wijzigingen gehandicaptenparkeerkaart

25 september 2007

verkeersbord parkeren voor gehandicapten Het verlengen van een gehandicaptenparkeerkaart wordt op korte termijn eenvoudiger en goedkoper, doordat minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat de Regeling Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) zal wijzigen. Voor chronische zieken en gehandicapten betekent de aanpassing van de Regeling GPK bij toekomstige GPK-verlengingen minder rompslomp, lagere kosten en minder tijdsverspilling. De wijziging treedt waarschijnlijk eind dit jaar in werking.

De procedure voor het verlengen van een gehandicaptenparkeerkaart wordt eenvoudiger en omvat de volgende wijzigingen.

Bij chronische handicap
Iemand met een chronische handicap hoeft straks nog maar één medische keuring te ondergaan. Het gaat om gevallen waarvan te voorzien is dat de gehandicapte ook in de toekomst blijft voldoen aan de criteria voor een gehandicaptenparkeerkaart (GPK).

Beoordeling zonder keuring
In gevallen waarin niet zeker is of de handicap permanent is, moet straks nog wel elke vijf jaar worden beoordeeld of iemand nog in aanmerking komt voor een GPK. De gemeente mag daarbij afzien van een herkeuring als zij al beschikt over voldoende gegevens (uit bijvoorbeeld het WMO-dossier).