Gemeente Wageningen

Brandweer Wageningen derde bij landelijke duikwedstijd

Afgelopen zaterdag hebben de Wageningse duikers in Loenen aan de Vecht de derde prijs in de wacht gesleept bij de landelijke wedstrijden voor brandweerduikers. Het duikteam van Wageningen, dat onderdeel uitmaakt van het regionale duikteam Gelderland Midden, streed met zeven andere teams uit het land om het landskampioenschap.

Bij de wedstrijden ging het erom op zo snel en effectief mogelijke wijze slachtoffers te redden en te bergen bij een geënsceneerd waterongeval. Daarbij had de wedstrijdorganisatie kosten noch moeite gespaard om een complex en uitzonderlijk scenario te bedenken. Drie drenkelingen moesten worden gered bij een waterongeval op de Vecht, waarbij een luchtballon een noodlanding maakte en daarbij op een boot terechtkwam. De Wageningers slaagden erin om de slachtoffers binnen 15 minuten boven water te krijgen. Het duikteam van Tholen haalde de tweede plaats en Vianen werd landskampioen.

Duikteam Wageningen werd twee jaar eerder landskampioen. Vorig jaar werden de landelijke duikwedstrijden in Wageningen georganiseerd.