Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 25 september

Fryslan, 25-09-2007 o Politieberichten van maandag 24 september 07.00 uur t/m dinsdag 25 september 07.00 uur.

Terwispel A7: automobilist gewond door aanrijding
De politie heeft maandagochtend aan de rijksweg A7 geassisteerd tijdens een aanrijding tussen een vrachtwagen en een bestelauto met aanhanger. De bestuurder van de bestelwagen, een 52-jarige inwoner van Nijemirdum, liep daarbij rugletsel op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen vervoerd. De 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oosterzee kwam met de schrik vrij. De toedracht van het ongeval is nog onbekend. Bureau Ongevallenanalyse van politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De voorzijde van de vrachtwagen liep evenals de bestelauto schade op. De aanhanger met lading raakte total loss. Alle beschadigde voertuigen zijn weggesleept. De rijbaan in de richting Heerenveen raakte door het ongeval volledig geblokkeerd. In verband met het ongeval is al het doorgaande verkeer in de rijrichting Heerenveen tijdelijk door Rijkswaterstaat omgeleid.

Bakkeveen: diefstal lood
De politie onderzoekt de diefstal van een partij lood dat afgelopen weekend vanaf het dak van een basisschool aan de Mjumster Wei gestolen is. De schade loopt in de duizenden euros. Een 57-jarige inwoonster van Bakkeveen deed namens de school aangifte.

Leeuwarden: poging straatroof - getuigenoproep
De politie onderzoekt een poging tot een straatroof die maandagmiddag aan de Weaze plaatsvond. Een 17-jarige jongedame uit Sint Annaparochie is daar door twee onbekende mannen met een mes bedreigd. De mannen hielden het slachtoffer vast en eisten geld. De vrouw meldde haar belagers dat zij geld uit haar tas zou pakken, maar haalde een kappersmes uit haar tas. Een van de daders had een arm van het slachtoffer vast. De vrouw verweerde zich waarbij deze dader een snijwond door het kappersmes opliep. De mannen renden daarna zonder buit weg. Van de daders is het volgende signalement bekend: een man met een lichtgetinte huidskleur, Aziatische afkomst, iets dikke lippen, grote zwarte wenkbrauwen, normaal postuur, kort donker haar met een gedekt kapsel, bruine ogen, 1.75 1.80 m. lang, 23-30 jaar. Hij droeg een zwart vest met vele kleuren en een rits, lengte tot over de bovenbenen, spijkerbroek.
De tweede verdachte heeft een blanke huidskleur, mager postuur en gezicht, Oost-Europese afkomst, loopt iets gebogen, kort stekelig blond haar met een kuifje aan de voorzijde, slecht gebit, 23-30 jaar. De politie roept getuigen op die maandagmiddag tussen 16.15 uur en 16.30 uur in de Weaze bijzonderheden hebben gezien om zich via 0900-8844 te melden. Voor dat doel kan men ook via telefoonnummer 0800 7000 contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
De politie heeft maandagavond aan de Insulindestraat een 41-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden inzake verboden wapenbezit. De politie kwam na een melding ter plaatse waarbij de verdachte met een tafelpoot aangetroffen werd. De man wilde op straat twee personen na een ruzie met de tafelpoot te lijf gaan. De man is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is nog geen aangifte gedaan.

Sneek: rijbewijs van drankrijdster ingevorderd
De politie heeft maandagavond aan de Lemmerweg een 42-jarige automobiliste uit Woudsend aangehouden inzake rijden onder invloed. De vrouw blies tijdens een controle 740 ug/l en kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. Daarnaast is haar rijbewijs ingevorderd. De bestuurster is voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt en zij is daarna weer vrijgelaten.

Bolsward: winkelinbraak getuigenoproep
De politie onderzoekt een inbraak in een supermarkt aan de Snekerstraat waar dinsdagnacht rond 04.00 uur een grote partij rookwaren gestolen is. Uit de rookwarenafdeling zijn diverse sloffen sigaretten en shag weggenomen. De politie kwam ter plaatse na een inbraakalarm. Men drong het pand binnen door een ruit aan de voorzijde van de winkel te verwijderen. Vandaag wordt geïnventariseerd of er mogelijk meer uit de winkel weggenomen is. De politie roept getuigen op die dinsdagnacht rond 04.00 uur in of rond de winkel aan de Snekerstraat bijzonderheden hebben gezien. Zij worden gevraagd om dat via telefoonnummer 0900-8844 bij politie Fryslan te melden. Voor dat doel kan men via telefoonnummer 0800 7000 ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.