Persberichten lekstroom, 09.35 uur

Utrecht, 25-09-2007

Airbagdieven

HAGESTEIN/EVERDINGEN In een week tijd zijn uit veel Ford Foucussen airbags gestolen.

De diefstallen vonden in de periode van zondag 16 tot zaterdag 22 september in de late avond- en de nachtelijke uren plaats. Uit in totaal zeven Ford Focussen werden meerdere airbags gestolen.

Aan getuigen die in de bovengenoemde periode of de tijd daarvoor iets verdachts hebben gezien dat in verband zou kunnen staan met de (voorbereiding van) de diefstallen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Vechtpartij

NIEUWEGEIN Aan het begin van maandagavond 24 september gingen twee groepen met elkaar op de vuist. Het kostte de politie de nodige moeite de partijen te scheiden.

Rond 18.05 uur zag een politieagente dat een grote groep mensen op het Muntplein met elkaar op de vuist was gegaan. Zij verzocht direct assistentie van collegas. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse om de partijen te scheiden. Het lukte om de partijen uit elkaar te krijgen, maar het dreigde weer uit de hand te lopen. Daarop werd assistentie van politiemensen, waaronder hondengeleiders, uit de stad Utrecht en uit district Rijn & Venen verzocht.

De agenten vormden een linie om één van de partijen op grotere afstand te brengen. Dat lukte met de nodige moeite. Ook de andere partij werd vervolgens gevorderd zich te verwijderen.

De aanleiding zou mogelijk zijn geweest dat enkele jongens zich vervelend gedroegen naar een groep mannen. Daarop kregen de jongens enkele klappen en gingen hulp bij familie en vrienden halen. Die verschenen in grote getale, met een vechtpartij tot gevolg.

In totaal werden zes verdachten aangehouden omdat zij niet voldeden aan de vordering om zich te verwijderen, opruiing, belemmering of voor belediging. Het ging daarbij om verdachten van 21, 25, 26, 48 en 50 jaar uit Nieuwegein en een 53-jarige inwoner van IJsselstein.

Alle verdachten zij in het politiebureau ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zet het onderzoek naar de verdachten en naar de aanleiding van de vechtpartij voort. Tot op heden zijn er bij de politie geen aangiften aangaande de vechtpartij binnengekomen.

Fietsdief

VIANEN Op maandag 24 september werd een brutale fietsdief aangehouden. Twee anderen wisten te ontkomen.

Rond 16.50 uur zag een medewerker van een winkel aan de Hagenweg dat drie jongens de hal van de winkel inliepen, daar drie fietsen pakten, de winkel uitrenden en er op de fietsen vandoor gingen.

Een medewerker rende achter het drietal aan en kreeg een lift van een passerende automobilist. Op de Walravenstraat kwam één van de fietsendieven ten val, maar de medewerker wist de jongen aan te houden. De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Vianen, werd even later aan de politie overgedragen. De fiets ging terug naar de winkel. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

De twee andere gestolen fietsen werden even later in de buurt aangetroffen. Ook deze fietsen gingen terug naar de winkel. Het onderzoek naar de aangehouden en de twee ontkomen verdachte wordt voortgezet.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 24 september van 09.20 uur tot 10.30 uur en van 11.00 uur tot 12.00 uur op de Jutphasestraatweg op snelheid gecontroleerd.

In totaal 22 automobilisten negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 81 km/u. Ook werden twee automobilisten bekeurd omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten.

Laatst gewijzigd 25-09-2007 9:37 | © Politie Utrecht