Provincie Noord-Holland

Datum

25-9-2007

Onderwerp

Bestemmingsplan Amstelveen voor N201 definitief

Katja Grevers

De Raad van State heeft uitspraak gedaan over de goedkeuring van Gedeputeerde Staten van het bestemmingsplan Amstelveen. Tegen dit besluit waren bezwaren ingediend. Het bestemmingsplan is gemaakt vanwege de omlegging van de N201 op Amstelveens grondgebied. Met deze uitspraak is het bestemmingsplan definitief en kan de omlegging N201 Aalsmeer-Uithoorn in Amstelveen definitief gerealiseerd worden.

11 juni 2006 keurden Gedeputeerde Staten het bestemmingsplan van de gemeente Amstelveen goed. Dit bestemmingsplan moest gewijzigd worden om de omlegging Aalsmeer Uithoorn van de N201 op Amstelveens grondgebied mogelijk te maken. Tegen dit besluit zijn bezwaren ingediend, die door de Raad van State ongegrond zijn verklaard. Het bestemmingsplan was al in werking, maar is met deze uitspraak onherroepelijk geworden.

Afsluiting Randweg
Nog dit jaar wordt voor de aanleg van de N201 de Randweg bij de Legmeerdijk definitief afgesloten. Hierdoor is geen doorgaand verkeer meer mogelijk van de Randweg naar de Legmeerdijk. De afsluiting is nodig voor de bouw van de flyover die over de Legmeerdijk komt te liggen. Deze flyover is bedoeld voor het verkeer van de Bloemenveiling Aalsmeer.

N201+
De omlegging Aalsmeer-Uithoorn maakt onderdeel uit van de grootscheepse vernieuwing en omlegging van de N201 tussen Hoofddorp en Amstelhoek. In het project wordt samengewerkt met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn. Met deze vernieuwing werkt de provincie Noord-Holland aan betere leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid van het gebied. De nieuwe N201 levert tevens een belangrijke impuls aan de verdere economische ontwikkeling van de regio. De nieuwe weg is eind 2011 klaar.

Geef uw mening! Reageer op dit bericht