SP Noord-Holland


Actie tegen gemeentelijke herindeling goed op stoom

25-09-2007 * De actie tegen de herindeling van de gemeenten Muiden, Weesp, Naarden en Bussum begint goed op stoom te komen. Een aantal weken geleden is de SP officieel gestart met de actie tegen deze door de provincie opgelegde mega-fusie van de vier gemeenten.

Intussen zijn er al een paar duizend flyers gedrukt en verspreid. Ook de komende weken gaat de SP door met de actie. Statenlid Harald Bos: "Ik heb samen met actieve leden uit Weesp en Diemen flyers uitgedeeld op de verenigingenmarkt in Weesp. Het is de bedoeling dat ik de komende weken de markt op ga in Bussum."

Op de kabelkrant in Weesp staat inmiddels een oproep aan de inwoners om een zienswijze (bezwaren) in te dienen bij de provincie Noord-Holland. In zo'n zienswijze kunnen mensen opschrijven waarom zij tegen het herindelingsplan van de provincie zijn. Zienswijzen moeten vóór 15 oktober gestuurd worden aan: Gedeputeerde en Provinciale Staten van Noord-Holland, Postbus 123, 2000 MD Haarlem.

Het is overigens merkwaardig dat de provincie in de publieksbrochure wel de mogelijkheid noemt een zienswijze in te dienen, maar voor informatie daarover verwijst naar de provinciale website. Daar aangekomen is niet in één oogopslag te vinden wat men moet doen om een zienswijze in te dienen. Blijkbaar vindt het college het niet zo belangrijk wat de inwoners van deze gemeenten vinden.