Politie Haaglanden

Persberichten 25 september

Haaglanden, 25-09-2007

Auto-inbrekertjes gepakt
Leidschendam Omwonenden van de Gravin Juliana van Stolberglaan verstrekten de politie een goed signalement van enkele jeugdige personen, die zich op maandag 24 september omstreeks 20.45 uur verdacht ophielden bij een geparkeerde auto. De politie trof een opengebroken auto aan, waaruit het frontje van een radio was weggenomen. Na een ingesteld onderzoek in de omgeving werden op de Noordsingel twee Leidschendamse jongens aangetroffen, in de leeftijd van 13 en 15 jaar. De jongens voldeden aan het opgegeven signalement. Bij onderzoek aan de kleding kwam het radiofrontje uit de jaszak van één van hen. Beide Leidschendammers zijn hierop aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Bierdrinkende jeugd
Maasland Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, controleerden agenten op 24 september om 19.00 uur een speelplaats aan de Warande. Daar troffen zij drie jongens aan (18 en 15 jaar) met twaalf bierflesjes met elk een geopend flesje in de hand. Zij kregen een boete voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg in de bebouwde kom.

Te hard, door rood en gedronken
Rijswijk Een 56-jarige automobilist uit Den Haag reed maandag 24 september rond 17.30 uur met meer dan 90 km/u op de Beatrixlaan. Politieagenten hadden de bestuurder kort daarvoor al door rood licht zien rijden. Toen de agenten de man controleerden zagen zij dat hij geen gordel droeg en roken zij dat de man alcohol gedronken had. Op het bureau blies de Hagenaar 290 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man verliet met meerdere processen-verbaal het bureau.

Fietser aangereden
Pijnacker Een 18-jarige fietsster uit Pijnacker raakte maandag 24 september om 19.45 uur gewond op de Emmastraat. De fietsster kwam vanaf de Stationstraat en wilde de Emmastraat inrijden toen zij werd aangereden door een 34-jarige automobilist uit Pijnacker. Het slachtoffer viel en liep een hoofdwond op.

Verkeerscontrole
Den Haag Bij een verkeerscontrole maandag 24 september tussen 20.00 uur en 23.00 uur op de Laan van Hoornwijck werden 790 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 44 reden er te snel, 101km/u was de hoogst gemeten snelheid. Van drie scooters werd het kentekenbewijs ingevorderd omdat de constructiesnelheid te hoog was. Verder werden er nog bekeuringen geschreven voor het ontbreken van verlichting en het rijden door rood licht.

Boot weg en weer teruggevonden
Rijswijk De eigenaar van een motorboot, een 38-jarige man uit Delft, legde zijn motorboot op 21 september vast aan de kade op de Pasgeldlaan. Toen de Delftenaar 24 september terugkwam was de motorboot verdwenen. Een oplettende getuige kon de eigenaar vertellen dat deze door een jongen en een meisje was meegenomen. Aan de Handelskade trof de eigenaar zijn motorboot weer aan zonder kap van de buitenboordmotor, tank en een reddingsvest. Op grond van een signalement kon de politie een 30-jarige man uit Rijswijk aanhouden die mogelijk betrokken is bij de diefstal van de boot. De politie onderzoekt de zaak.

Feyenoord-fan gestolen
Zoetermeer In de nacht van 23 op 24 september braken onbekenden in een dierenspeciaalzaak op de Teldersrode. De dieven stalen een tien maanden oude grijze roodstaart-papegaai. Opvallend aan deze papegaai is dat hij de hele dag gaapt en met zijn hoofd schudt. Ook kan hij het Feyenoord-lied zingen. Heeft u informatie die kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf? Belt u dan met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Eén op de 260 te hard
Zoetermeer Bij een snelheidscontrole op de Willem Dreeslaan schreven agenten maandag 24 september één bon uit. Eén bestuurder reed 88 km per uur, waar 50 km per uur de maximumsnelheid is. Daarnaast kregen twee automobilisten een bon voor mobiel bellen tijdens het rijden.

Auto over de kop
Zoetermeer De politie kreeg 24 september om 12.30 uur de melding binnen van een aanrijding op de Zuidweg ter hoogte van de spoorwegovergang. Agenten troffen daar een auto op de kop aan. De bestuurder, een 47-jarige man uit Ede, was in botsing gekomen met een tegenligger waardoor zijn auto kantelde. Zijn verwondingen vielen mee.