Ingezonden persbericht


Jonge socialisten verrast door winst lilianne ploumen

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) zijn verrast door de uitslag van de ledenraadpleging voor het partijvoorzitterschap van de PvdA.Lilianne Ploumen is door 54% van de leden aangewezen als winnaar. De uitslag geldt als een bindende voordracht aan het congres van 6 oktober in Amsterdam.

Afdelingsvoorzitter van den Berg:"Iedereen ging er vanuit dat Jan Pronk de voorzittershamer van Ruud Koole zou overnemen. Wij steunden de oud-minister vooral vanwege zijn schat aan partij-ervaring. Met mevrouw Ploumen krijgen we een voorzitter die nog groener binnen de partij is dan de meeste JS-leden."

Ondanks het feit dat de beoogde kandidaat niet de moederpartij gaat besturen, staan de Jonge Socialisten niet negatief tegenover het voorzitterschap van de Amsterdamse.Tijdens het kandidaatvoorzittersdebat dat de JS onlangs in Groningen organiseerde, opperde zij voor meer en betere scholing voor leden die een politieke functie willen bekleden. "Wij zijn in Groningen al bezig om JS-leden een scholingstraject aan te bieden, dus wij juichen het toe dat Lilianne Ploumen dit ook belangrijk vindt voor de PvdA-leden.", aldus van den Berg

Dit is een persbericht van de Jonge Socialisten in de PvdA.