Persberichten stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 25-09-2007

Politie zoekt getuigen van straatroof

UTRECHT De politie is op zoekt naar getuigen van een straatroof die op vrijdagmorgen 21 september plaatsvond op de Beneluxlaan.

Een 24-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 08.15 uur naar de tram aan de Beneluxlaan. Net op het moment dat de vrouw de oprit opliep om naar de tram te lopen werd zij van achteren benaderd door een onbekende jongen. De jongen griste in het voorbijgaan de tas van de schouder van de vrouw. Een getuigen zette nog de achtervolging in maar kon niet voorkomen dat de verdachte ontkwam. De verdachte rende weg in de richting van het park Transwijk.

Het signalement luidt: licht getinte jongen van rond de 1.80 mtr. lang, stevig postuur en zwart krullend haar. De jongen was gekleed in een zwarte lange leren jas, witte schoenen en een blauwe broek.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

VLEUTEN Op de Vleuterweideweg heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist met één defecte koplamp en niet handsfree bellend over de Wilhelminalaan rijden. De bestuurder kreeg een stopteken maar reed weg en negeerde de politie. Na een korte achtervolging werd het voertuig op de Vleuterweideweg aan de kant gezet. De bestuurder werd aangesproken op zijn gedrag. De agenten roken in de auto een sterke alcohollucht en lieten de man een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de 37-jarige man uit Vleuten te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 480 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd de man naar huis gestuurd. Tevens kreeg de man een bekeuring mee voor het niet handsfree bellen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij een diefstal hadden gepleegd.

Personeel van de winkel zag rond 17.30 uur dat twee personen zich verdacht gedroegen. Uiteindelijk werd het tweetal een 15-jarig meisje en een 18-jarige man uit Harmelen en Utrecht aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Op het bureau werd het tweetal gefouilleerd en kwam een hoeveelheid verdovende middelen uit hun zakken. Beiden werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Belediging parkeercontroleur

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden na belediging van een parkeercontroleur. Omstreeks 16.30 uur liepen parkeerwachters over de Jutfaseweg en werden zij beledigd door een 30-jarige man uit Houten. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onderinvloed

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Omstreeks 02.35 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist voorovergebogen over zijn stuur hing en stond geparkeerd op de vluchtstrook van de Rijksweg A12. Agenten troffen de auto aan met draaiende motor en de man hing inderdaad over zijn stuur. Een alcohollucht werd door de agenten geroken en hij werd aangehouden. Op het bureau blies hij 800 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Getuigen pakken autokraker

UTRECHT Getuigen die maandagmiddag omstreeks 16.30 uur op de Goudbloemstraat een man een auto zagen openbreken, zijn er in geslaagd hem aan te houden. Het gaat om een 35-jarige Utrechter. De verdachte gaf zich niet zonder meer gewonnen en verzette zich hevig. Daarbij maakte hij stekende bewegingen met een schroevendraaier. Een van de getuigen liep daarbij een kras op zijn arm op. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de verdachte over. De verdachte is in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of hij in verband kan worden gebracht met andere inbraken in autos in dezelfde buurt.

De politie constateert de laatste tijd weer een toename van autokraken in de wijk Noordwest. Bewoners wordt verzocht alert te zijn op verdachte personen en situaties. Ziet u iets vreemds of verdachts, let dan op het signalement van de persoon, bijzondere kledingkenmerken, eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken) en bel het alarmnummer 112. Deze informatie is van groot belang voor de vaststelling van de identiteit van de verdachten en voor hun opsporing.

Laatst gewijzigd 25-09-2007 10:22 | © Politie Utrecht