Gemeente Groningen

Survival, basketbal en meer met nieuwe Sporthopper

Alle leerlingen van het basisonderwijs in de stad krijgen hem deze week op school: de nieuwe Sporthopper. Met daarin meer dan 35 sportieve kennismakingscursussen voor kinderen van vier tot vijftien jaar. Nieuw zijn dit jaar Survival en Basketbal.

De eerste Sporthopper kwam vrijdag 21 september uit de lucht vallen. In volle vaart seilde een sportinstructeur met Sporthopper de klimwand van buitensportbedrijf Outdoor International af. Hij landde vlak voor de voeten van wethouder José van Schie en leerlingen van de openbare basisschool De Pendinghe. Nadat iedereen de nieuwe Sporthopper had gekregen, hielden de leerlingen een wedstrijd kratstapelen.

Kanovaren
De Sporthopper is de opvolger van de Sportz@pper, die de afgelopen jaren op basisscholen is uitgedeeld. Daarmee kunnen kinderen van vier tot vijftien jaar kennismaken met een groot aantal sporten in de stad, van ballet tot rugby en van kanovaren tot Taekwon-Do. Aansluitend kunnen ze lid worden van de vereniging die de cursus aanbiedt. Vorig jaar volgden 1243 kinderen zo'n kennismakingscursus. Vooral streetdance (139 aanmeldingen), schaatsen (84), skeeleren (82) en judo (74) waren toen populair.

Overgewicht
De Sporthopper is een gezamenlijke uitgave van de gemeente Groningen en het Huis voor de Sport Groningen. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen een gezonde leefstijl ontwikkelen. En bewegen is een goede manier om overgewicht tegen te gaan. De Sporthopper biedt kinderen de mogelijkheid om veel en afwisselend te bewegen. En sportverenigingen krijgen via de Sporthopper de kans om zich aan de leerlingen te presenteren.

Vanaf 2008 komt er ook in andere gemeenten in de provincie een Sporthopper voor basisscholen.

Meer informatie op de website www.sporthopper.nl

Gepubliceerd op: maandag 24 september 2007