Persberichten 25/09 ochtend

Regio, 25-09-2007

Oegstgeest Inbraak in woning Terwijl de bewoners bij de buren waren werd maandag 24 september in de avonduren ingebroken in hun woning aan de Queridolaan. De woning werd doorzocht waarna er onder andere laptops, bankpassen en sieraden werden weggenomen. De inbreker(s) kwam(en) binnen door een kiepraam met grof geweld open te breken. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 8844.

De Zilk Inbraak in woning In de middag of de avond van maandag 24 september werd ingebroken in een woning aan de Zilkerduinweg. Door een ruit van de achterdeur te vernielen wist men de woning binnen te komen. De woning werd doorzocht waarna er geld en een horloge werden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Lisse Opgepakt voor vernielen verkeersbord De politie heeft dinsdag 25 september rond 02.30 uur een 18 jarige jongen uit Lisse aangehouden. De jongen liep met een verkeerspaal met bord die hij met anderen had gedemonteerd van een lantaarnpaal aan de Schoolstraat hoek Kapelstraat. Het bord was daar geplaatst als tijdelijke maatregel in verband met de kermis. De politie telde nog een gedemonteerd bord en enkele vernielde lampen van een kermisattractie. De politie onderzoekt of de jongen hier ook verantwoordelijk voor is. Daarnaast onderzoekt de politie de betrokkenheid van meerdere jongens. Zij wisten te ontkomen.

Leiden Politie treft gestolen fiets aan De politie heeft maandag 24 september rond 17.20 uur op de Haarlemmerstraat een 33 jarige man uit Leiden aangehouden. Agenten zagen dat de man een fiets bij zich had waarvan het er naar uit zag dat die gestolen was. De man verklaarde aan het bureau dat hij de fiets zon twee jaar geleden aan de Leliestraat had meegenomen. De fiets zou daar zonder slot al langere tijd hebben gestaan. Omdat de man wist dat het niet goed was wat hij deed, spoot hij de fiets over en maakte er zelf een slot aan. De fiets is inbeslaggenomen. De politie gaat op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de fiets. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 46 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De man stond dinsdag 25 september rond 00.20 uur met drie lekke banden stil op de Meteoorlaan. Hij bleek dronken te zijn en werd aangehouden. De uitslag van de daarna gehouden ademanalyse was 725 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op. Het is onduidelijk gebleven waar de man de lekke banden heeft opgelopen.

Waddinxveen Beroofd van geld en mobiel Een 57 jarige man uit Waddinxveen is dinsdag 25 september rond 03.30 uur beroofd van zijn geld en mobiel. De Waddinxvener reed over de Beijerincklaan toen hij merkte dat hij werd gevolgd door een rode auto, vermoedelijk een Mazda. De Waddinxvener is vlakbij zijn woning op de Potgieterstraat uitgestapt. Drie mannen met capuchon en met een Noord-Afrikaans uiterlijk liepen hem tegemoet. De drie pakten hem vast en sloegen en schopten hem waarna ze er vandoor gingen met zijn portemonnee en mobiel. De mannen zijn hierna weggerend naar de Herman Heijermanslaan en daar in de rode auto gestapt. De auto reed weg in de richting van de Staringlaan. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844. Met name is de politie op zoek naar getuigen die hebben gezien dat de rode auto enige tijd achter een donkere auto heeft gereden. De Waddinxvener reed de route Beijerincklaan, Dreef, Kanaaldijk, Kanaalstraat, Juliana van Stolberglaan, Koningin Wilhelminasingel, Brederolaan, Staringlaan, Herman Heijermanslaan, Tollenslaan en Potgieterstraat.

Gouda Beroofd van mobiel Een 18 jarige Gouda is maandag 24 september even na 14.30 uur op het Regentesseplantsoen beroofd van haar mobiel. Een vrouw met lang zwart haar en lange zwarte jas eiste onder bedreiging van een mes haar portemonnee en mobiel. De Goudse gaf uiteindelijk haar mobiel waarna de vrouw wegvluchtte, vermoedelijk in de richting van de Korte Dwarsstraat. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844. Rond het genoemde tijdstip reed er een auto voorbij de twee vrouwen.

Stolwijk / Lekkerkerk Verkeerscontrole De politie heeft maandagavond 24 september op twee plaatsen een verkeerscontrole gehouden. Bij die controle werd vooral gelet op snelheid en verlichting. In Lekkerkerk werd van 20.15 tot 21.15 uur op de Tiendeweg gestaan. Daar werd zes keer een bekeuring uitgeschreven. Eén keer voor het negeren van een gesloten verklaring, twee keer voor defecte verlichting en drie keer voor te hard rijden. In Stolwijk werd van 21.00 tot 22.00 uur op de Schoonhovenseweg gestaan. Hier werden zeven bekeuringen uitgeschreven. Vijf keer voor defecte verlichting, één keer voor het voeren van mistlicht en één keer voor defecte fietsverlichting.