Gemeente Waalwijk 1200 leerlingen zetten Groene Voetstappen in Waalwijk

Week van de Vooruitgang 2007

Nederland zet zich van 16 tot en met 22 september weer in voor duurzame mobiliteit tijdens de Week van de Vooruitgang. Een evenement georganiseerd door de Vereniging Klimaatverbond Nederland. Ook 1200 leerlingen van de basisscholen Jacintha, Pater van der Geld, Pieter Wijten, Juliana van Stolberg zetten zich deze week in voor het creëren van een schonere, veiligere en rustigere leefomgeving.

Stickervel
Door heel Nederland gaan dit jaar basisschoolleerlingen lopend, fietsend of skatend naar school. Met elke heen- of terugreis die is afgelegd verzamelen leerlingen een groene voetstap voor op hun stickervel. Aan het einde van de actie zullen ongeveer 30.000 stickervellen worden aangeboden aan minister-president Balkenende met als doel extra aandacht te vragen voor het klimaatprobleem.

Beloning
Om het klimaatprobleem aan de orde te stellen voorziet deze actie ook in lesmateriaal voor in de klas. Op de Waalwijkse basisscholen worden de leerlingen tijdens de lessen gestimuleerd om allerlei initiatieven te bedenken. Denk hierbij aan het creëren van meer schone lucht, rust en ruimte in wijken en binnensteden. Het meest originele idee wordt beloond met een attentie van de gemeente Waalwijk.

Publicatie datum 11-09-2007