Persberichten Rijn Venen, 10.45 uur

Utrecht, 25-09-2007

Diverse overtredingen

WOERDEN In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 september werd een automobiliste aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

Rond 02.00 uur werd een automobiliste op de Hollandbaan gecontroleerd. Zij had geen rijbewijs of identiteitsbewijs bij zich. Zij gaf haar naam en geboortedatum op. Die bleken bij controle vals te zijn. Daarop werd zij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de overbrenging van de automobiliste bemerkten de agenten dat zij naar alcohol rook. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 165 ug/l, bijna twee keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder.

De vrouw bleek 32 jaar oud te zijn en uit Den Haag te komen. Haar rijbewijs was in februari 2006 ongeldig verklaard. Tevens had zij nog een boete van 140 openstaan. Tegen de Haagse is proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam, rijden onder invloed van alcohol en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Nadat zij was verhoord en de boete had betaald, mocht zij het politiebureau verlaten.

Onder invloed

WILNIS Een automobilist werd op maandagavond 24 september aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 22.55 uur zagen politiemensen een automobilist slingerend over de Provincialeweg N201 en N212 rijden. De automobilist, een 47-jarige Amsterdammer, werd op de Rietvoorn aan de kant gezet. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Het lukte de Amsterdammer niet om een goede blaastest af te leggen. Daarom werd ter bepaling van het alcoholgehalte bij hem een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan laat enige weken op zich wachten. Naar aanleiding daarvan wordt er proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

Huurconflict

ABCOUDE Op maandag 24 september werden politiemensen naar een pand gestuurd in verband met een huurconflict. Eén van de betrokkenen werd aangehouden.

Rond 11.15 uur kreeg de politie de melding dat er problemen waren bij een pand aan de Gein Zuid. Agenten gingen ter plaatse en spraken daar met een 47-jarige man uit Abcoude, een 33-jarige vrouw uit Haarlemmermeer en een 39-jarige Amsterdammer. De man uit Abcoude verhuurde aan de andere twee een gebouw, maar had al enige tijd geen huur ontvangen. Om hen daar toch toe te bewegen, had hij de oprit naar het pand met een hooiwagen geblokkeerd. De agenten maakte de Abcoudenaar duidelijk dat het hier een civiele kwestie betrof en dat hij niet gerechtigd was de oprit geblokkeerd te houden. De Abcoudenaar zegde toe de rechtelijke weg te behandelen.

Bij navraag bij de politiemeldkamer bleek dat de vrouw uit Haarlemmermeer nog 22 boetes open had staan voor een totaalbedrag van bijna drieduizend euro. De Haarlemmermeerse werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Nadat de drieduizend euro aan het eind van de middag was betaald, mocht de vrouw het politiebureau verlaten.

Laatst gewijzigd 25-09-2007 10:45 | © Politie Utrecht