Gemeente Hengelo

Inspraak nota jeugdbeleid

In Hengelo wonen en leven op dit moment ruim 21.000 jongens en meisjes in de leeftijd van 0 tot 23 jaar. Dat is meer dan een kwart van alle inwoners. Het is dan ook niet vreemd dat veel van wat in de gemeente gebeurt in het teken staat van het opgroeien van kinderen en jongeren. De gemeente Hengelo wil kinderen en jongeren graag stimuleren en steunen in hun ontwikkeling en hen daarbij voldoende kansen bieden. Het spreekt daarom voor de gemeente Hengelo vanzelf: in het jeugdbeleid voor de 0 tot 23 jarigen staat het kind centraal.

Nieuwe nota

Voor de periode 2007-2010 is een nieuwe beleidsnota in ontwikkeling. De concept nota is inmiddels gereed en is door het college van B en W vrijgegeven voor inspraak. In de beleidsnota is met name aandacht voor de thuissituatie, de opvang-, onderwijs en arbeidssituatie en voor vrije tijd. Daarnaast sluit Hengelo aan bij landelijke ontwikkelen zoals de Centra voor Jeugd en Gezin, de brede school en de prioriteiten van het programmaministerie voor Jeugd en Gezin. Om al deze ontwikkelingen binnen Hengelo in goede banen te leiden is gekozen voor een brede aanpak rond het dagelijks leven van het kind.

Klik hier om de nota jeugdbeleid te bekijken.

Reageren

U kunt de nota jeugdbeleid tot en met 24 oktober inzien bij de Gemeentewinkel. In deze periode kunt u uw reactie op de nota schriftelijk (Gemeente Hengelo, t.a.v. het college van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo) en per e-mail gemeente@hengelo.nl kenbaar maken.