European Union



RAAD VAN

DE EUROPESE UNIE

NL

P/07/75

Brussel, 21 september 2007

13157/07 (Presse 204)

(OR. en)

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de presidentsverkiezingen in Sierra Leone

De Europese Unie is ingenomen met het vreedzame, ordelijke en transparante verloop van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van 8 september, waarvan de definitieve resultaten op 17 september zijn bekendgemaakt. De EU feliciteert de heer Ernest Bai Koroma met zijn verkiezing tot president van Sierra Leone en hoopt oprecht op een nauwe samenwerking en een versterkte politieke dialoog tussen de nieuwe regering en de EU in de toekomst.

Voorts spreekt de EU haar dankbaarheid en bewondering uit voor het sterke democratische engagement waarvan de bevolking van Sierra Leone gedurende het hele verkiezingsproces blijk heeft gegeven. In dit verband wenst de EU de nadruk te leggen op de positieve rol die de belangrijkste instellingen van Sierra Leone, en met name de Nationale Verkiezingscommissie (NEC), daarbij hebben gespeeld.

De EU zal zich inzetten voor het bevorderen van een vreedzame en welvarende toekomst voor Sierra Leone en zijn bevolking.

De kandidaat-lidstaten Turkije, Kroatië* en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië*, de landen van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaat-lidstaten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Servië, en de EVA-landen IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, alsmede Oekraïne, de Republiek Moldavië, Armenië, Azerbeidzjan en Georgië, sluiten zich bij deze verklaring aan.


* Kroatië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië blijven deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.

Wetstraat 175 B - 1048 BRUSSEL Tel.: +32 (0)2 281 6319 Fax: +32 (0)2 281 8026
press.office@consilium.europa.eu http://www.consilium.europa.eu/Newsroom

13157/07 (Presse 204)